Näin järjestät kirjahyllyn 45 minuutissa – kikka yllättää yksinkertaisuudellaan

Huonon sään yllättäessä on hyvä hetki järjestää kirjahylly selkeäksi ja katseenkestäväksi.

Kirjahyllyn alkutilanne

Olohuoneen matalassa kirjahyllyssä epäjärjestyksessä olevat kirjat ovat saaneet ylivallan. Tason päällä olevat tavarat lisäävät sekavaa vaikutelmaa. Kirjoille kaivattiin parempaa järjestystä ja tason päälle enemmän tilaa.

sekava kirjahylly

Ratkaisu

Kirjahyllyyn saatiin selkeyttä järjestämällä kirjat koon ja värin mukaan. Koko olohuoneen yleisilme rauhoittui, kun kirjahyllyn päältä siivottiin turhat pikkutavarat ja järjestettiin ne kannellisiin laatikoihin. Rönsyävät viherkasvit korvattiin samanlaisissa ruukuissa olevilla pienillä ja helppohoitoisilla kasveilla.

Kirjahylly järjestyy värien mukaan.

Vinkki!

Kirjat löytyvät helposti, kun ne piirtyvät mieleen koon ja värin mukaan.

Keskustelu

Masentavaa. Kun kulttuurissamme vielä luetaan vasemmalta oikealla, nuo värittömät alaspäin etenevät kirjarivit ovat apeita. Kirjahyllyn kirjavuus sen sijaan on inspiroivaa!

Masentavaa. Kun kulttuurissamme vielä luetaan vasemmalta oikealle, nuo värittömät alaspäin etenevät kirjarivit ovat apeita. Kirjahyllyn kirjavuus sen sijaan on inspiroivaa!

Minul tuli sama ajatus. Rivien olisi hyvä nousta vasemmalta oikealle ja sopiva kirjavuus luo kodikkuuden – ja lämmön tuntua.

Hyi, ei ikina koon ja varin mukaan. Joka noin jarjestaa, ei kylla niita kirjoja lue. Eika tuo ole edes sisustuselementtina mielestani kaunis.

Idea on yksinkertaisesti hölmö!
Kun kirjat järjestetään kirjahyllyyn, niin päätarkoitushan on taata, että tietty kirja löytyy, kun sitä tarvitsee. Siksi tekijän mukainen aakkostus (poikkeuksena toimitetut teokset kirjan nimen mukaan) on ehdottomasti paras. Jos kirjoja on paljon, voi ensin jakaa kirjat aiheen mukaan ja sitten aakkostaa.

Kun on se 2000 kirjaa kotona niin en alkaisi kyllä opettelemaan niiden väriä tahi järjestelemään värin mukaan. Täysin epäkäytännöllistä. Minulla kirjat on muutenkin lukemista varten eikä siksi että ne näyttäisi somalta…

Vaihtaa rönsyävät kasvit pois???? Ne on yleensä helppohoitoisempia kuin mehit, kaktukset ja anopit, jotka jää herkästi sarjahukuttajan uhreiksi tai kuolevat vähään valoon. Kasvit puhdistavat ilmaa ja mieltä. Antaa kaikkien kukkien kukkia.

Kodin ihmisetkin voisi lajitella ja järjestellä uuteen uskoon. Sopimattomat tietenkin poistoon.

Höpöhöpö. Kirjat järjestetään aakkosiin. Kaunokirjallisuus (lajiteltuna kategorioihin: kotimainan, käännetty, dekkarit) tekijän mukaan, elämäkerrat kohteen mukaan, tietokirjat kategorioihin alan mukaan ja tekijän mukaan aakkosiin. Lisäksi kotiseutu-hylly ja sanakirjat omana ryhmänään. Vain näin voi nopeasti löytää tarvitsemansa. Kirjahylly on käyttöä varten.

Kommentoi juttua: Näin järjestät kirjahyllyn 45 minuutissa – kikka yllättää yksinkertaisuudellaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X