Nojatuolin osto-opas

Haluatko pehmeän sylin vai kaipaatko lepotuolilta napakkuutta ja selkeää muotoa? Hankitko nojatuolin vieraita varten vai istutko siinä joka päivä itse? Kokosimme ostajan oppaan.

nojatuoli

Tuoliostoksille lähtiessä ota kuva huoneesta, johon olet tuolia hankkimassa. Hahmotat paremmin liikkeessä, miltä kotona näyttikään.

Mihin tarpeeseen hankit tuolia? Istutko siinä joka päivä vai onko tuoli vieraita varten? Tuleeko tuoli lukunurkkaukseen ja pitääkö siihen mahtua myös lapsi kirjansa kanssa?

Mihin tilaan tuoli on tulossa? Mittaa ja mieti, minkäkokoinen tuoli huoneeseen voi sopia.

Seinän viereen vai keskelle huonetta? Korkeaselkäinen tuoli ei aina sovi keskelle huonetta. Samasta tuolista voi usein olla sekä matala- että korkeaselkäinen versio.

nojatuoli

Koeistu tuoliehdokkaita kirjastossa, hotellien auloissa ja kahviloissa.

Kysy, kysy ja kysy. Myyjä ei aina kerro kaikkia valinnanmahdollisuuksia, koska hän saattaa luulla asiakkaan jo tehneen tuolivalinnan.

Testaa istumalla. Vain istumalla voit tietää, onko tuoli juuri sinulle sopiva. Kun koeistut, ota ulkovaatteet ja kengät pois, ethän kotonakaan istu sisällä toppatakki päällä ja kengät jalassa.

Olemme erikokoisia. Siksi toinen tuoli voi olla toiselle liian matala, toiselle liian korkea. Mieti, millaisessa asennossa haluat tuolissa olla.

nojatuoli

50 vuotta sitten suunniteltu malli voi olla monelle nykyihmiselle liian ahdas. Osa valmistajista on ottanut valikoimiinsa alkuperäisen mallin lisäksi myös suuremman koon.

Moneen nojatuoliin on saatavilla rahi, joka viimeistelee istumismukavuuden. Vai haluaisitko keinutuolin? Monesta tuolista on saatavilla myös keinutuolimalli.

Jalkavaihtoehtoja on usein monia. Tuolin ilme vaihtuu aivan erinäköiseksi, kun metallijalkojen sijasta alla onkin puiset jalat tai mustien tilalla valkoiset jalat.

Käsinojattomuus tekee tuolista ilmavan. Käsinojat taas helpottavat tuolista ylös pääsemistä.

nojatuoli

Verhoilukankaan valintaan kannattaa pyytää apua, sillä vaihtoehtoja on runsaasti. Suosi kestävää, helppohoitoista ja, laadukasta.

Käytettyjä designtuoleja voi metsästää netistä, huutokaupoista ja vanhan tavaran liikkeistä.

Lisää vinkkejä kotiin:
Valitse oikea valaisin
Näin uudistat sängyn ilmeen
Matot luovat tunnelmaa kotiin
Kattovalaisin valitaan mallin mukaan

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nojatuolin osto-opas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X