Sisustus

4 x kuuma olohuonetrendi – sisustussuunnittelija paljastaa tämän hetken kiinnostavimmat ideat olkkariin

Sisustussuunnittelija Mikko Toppalan mukaan tällä hetkellä olohuoneisiin kaivataan niin ylellistä hotellitunnelmaa kuin 1980-luvun vaikutteitakin. 

Tänä vuonna trendikkäässä olohuoneessa yhdistyvät mukavuus ja lämpö, mutta myös hotellimainen ylellisyys. Pehmeyttä haetaan kaarevilla huonekaluilla ja avaruutta suurilla matoilla.

Sisustussuunnittelija Mikko Toppala on suunnitellut Lohjan Asuntomessujen vuoden 2021 ainoan hiilineutraalin kohteen, designtalo Idyllin. Nyt hän kertoo, minkälaiset olohuonetrendit houkuttavat suomalaisia tällä hetkellä.

Lue myös: Pohditko seinän maalaamista? Sisustussuunnittelija Helena Karihtala listaa 4 väriä, jotka toimivat pomminvarmasti

1. Pehmeät muodot

Huonekalujen pyöreät ja kaarevat muodot tuovat olohuoneeseen mukavuutta. Trendi näkyy etenkin houkuttavissa sohvissa ja nojatuoleissa, jotka kutsuvat sukeltamaan syleilyynsä. Myös huonekalujen värimaailma saa olla neutraalin lempeä.

”Kaarevat muodot ovat in, koska sisustuksessa nähdään nyt 80-luvun vaikutteita”, Toppala kertoo.

2. Suuret matot

Suuret matot luovat tilaan ylellistä hotellimaista tuntua. Kookkaan maton päälle sijoitellaan tilan sohvat ja nojatuolit. Matot auttavat myös tekemään avoimista tiloista yksityisempiä.

”Suuret matot rajaavat suosittuja avotiloja omiksi tiloikseen.”

3. Kevyet nojatuolit

Kaarevien ja pyöreiden nojatuolien lisäksi myös kevyet istuimet viehättävät. Tyylillisesti nojatuoli saa erottua sohvasta.

”Kevyet nojatuolit tuovat sisustukseen kerroksellisuutta sen sijaan, että sohva ja nojatuoli olisivat samaa settiä.”

4. Tammen sävyt

Toppalan mukaan luonnonmateriaalit ja puun sävyt ovat hyvin aikaa kestäviä valintoja. Ne tuovat sisustuskokonaisuuteen lämpöä.

Perinteikkään skandinaavinen tammi luo tilaan valoisuutta ja harmoniaa. Sen kumppaneiksi sopivat pohjoismaista tyylisuuntaa edustavat huonekalut.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 4 x kuuma olohuonetrendi – sisustussuunnittelija paljastaa tämän hetken kiinnostavimmat ideat olkkariin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.