Sisustus

Onko ajatuksissasi uusi tapetti? - Kokeile nyt kukkaa, raitaa tai ornamentteja

Tapettiseinä tuo kotiin hetkessä uuden tunnelman ja värityksen. Valitse tapetti olemassa olevien kalusteiden tyylin ja värien mukaan.

1. Vertaile tapettimallin värivaihtoehtojen luomaa tunnelmaa

Ihastuitko tapettikuvioon, mutta et ole aivan varman tapetin värityksestä. Ennen kuin teet valinnan, katso tapettimallin kaikki väritykset. Väriä vaihtamalla tapetti vaihtaa tyyliä hyvinkin paljon ja samat kuviot erottuvat eri värityksissä eri tavalla.

Sandbergin Malin-tapettia kuvioittavat nyt niin suositut kasvit ja kukat. Tummanvihreät lehdet luovat dramaattista tunnelmaa kun taas vaaleanvihreät lehdet tekevät tapetista pastellisen utuisen.

vihreä tapetti
Kuva:
lehtikuvioinen tapetti
Kuva:

2. Ryhditä tilaa raidoilla

Klassinen tapettikuosi raita on tuttuakin tutumpi. Mutta kun väriyhdistelmät poikkeavat hieman tavanomaisista, saa raitatapetti uudenlaista potkua. Pystyraidallinen tapetti luo myös illuusion korkeammasta huoneesta.

Ferm Livingin raitatapetti kuuluu kevään uutuuksiin ja siitä on saatavilla myös kapeampiraidallinen versio.

raitatapetti
Kuva:

3. Tuo sisustukseen pehmeyttä menneiden vuosikymmenten tapettiklassikoilla

Menneiden vuosikymmenten glamour ja art deco ovat innoittaneet uusimpien tapettien tekijöitä. Engblad & Co:n Lounge Lux -malliston Miramar-tapettia valmistetaan kullan- ja hopeanhohtoisena.

William Morrisin 1800-luvulla suunnittelemat kasvi- ja kukkamaailmasta innoituksen saaneet ornamenttitapetit sopivat lempeiden värien ansiosta monenlaisiin koteihin. Keltavalkoinen vuonna 1876 suunniteltu Snakeshead kuuluu Morrisin suosituimpiin tapettimalleihin.

helmiäishohtoinen tapetti
Kuva:
keltavalkoinen kasvitapetti
Kuva:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko ajatuksissasi uusi tapetti? - Kokeile nyt kukkaa, raitaa tai ornamentteja

Sinun täytyy kommentoidaksesi.