Oletko muuttamassa opiskelija-asuntoon? Näillä 4 vinkillä saat sisustettua uuden kotisi helposti ja halvalla

Opiskelija-asunnossa ei ole neliöitä hukattavaksi. Kokosimme yhteen parhaat vinkit pienen tilan edulliseen ja tyylikkääseen sisustamiseen.

Elokuu tarkoittaa monelle nuorelle muutosta ja uuden alkua. Opiskelupaikan vastaanottanutta odottaa usein muutto uudelle paikkakunnalle, ja edessä voi olla ensimmäisen oman kodin vuokraaminen ja opiskelijakodin sisustaminen.

Oli asunto hankittu sitten yksityiseltä vuokranantajalta tai opiskelija-asuntosäätiön kautta, ei neliöitä todennäköisesti ole hukattavaksi. Kun käytössä oleva tila on rajallinen, korostuvat kompaktit ja monikäyttöiset sisustusratkaisut.

Kokosimme yhteen neljä vinkkiä, joilla loihdit opiskelijakotiin tyylikkään ilmeen käytännöllisesti ja edullisesti.

Lue myös: Turkulainen Lotta, 22, asuu Suomen kauneimmassa opiskelijakodissa – katso kuvat hurmaavasta asunnosta!

1. Suosi monikäyttöisiä kalusteita

Kun tilaa ei ole liikaa käytettäväksi, nousevat säilytystilaaa sisältävät ja osiin taittuvat kalusteet uuteen arvoon. Monitoimikalusteet kätkevät kätevästi esimerkiksi lakanat tai pyyhkeet.

Esimerkiksi kannellinen penkki tai rahi piilottaa tyylikkäästi sisäänsä tavaroita, joita ei halua pitää esillä. Vuodesohva majoittaa vierailijat ja tarjoaa suuren määrän säilytystilaa.

Tilaa löytyy laatikoilla varustetun säilytyssängyn alta siististä ilmeestä tinkimättä. Pienessä asunnossa tilaa säästää kaappisänky, jonka saa vedettyä esiin seinästä tarvittaessa.

Taittuva ruokapöytä on pienen keittiön pelastaja. Pöytä, jonka jatkopala joko nousee seinää vasten tai taittuu pöydän alle, auttaa kestitsemään tarvittaessa suuremman määrän vieraita. Kun jatkopalaa ei tarvita, ei pöytä vie keittiöstä turhaa tilaa. Tarvittaessa ruokapöytä toimii työpöytänä.

2. Suosi käytettyä ja tuunaa itse

Vanhemmat lahjoittavat usein mielellään tuoreelle opiskelijalle omia käyttämättömiä kalusteitaan, ja huonekaluja saa toisinaan tutuilta lainaan. Nettikirpputorit pursuavat edullisia, siistejä ja käyttökelpoisia kalusteita.

Kirpputorilta ostetut tai vanhemmilta saadut kalusteet eivät aina miellytä täysin omistajansa silmää. Vanhasta on mahdollista tuunata uudenveroista ja oman näköistä pienellä vaivalla ja laihallakin lompakolla.

Esimerkiksi puiset tuolit on helppo maalata uudelleen ja sohvan tai nojatuolin saa verhoiltua mieleisekseen. Ylimääräisistä kankaista syntyy kätevästi verhot tai koristetyynyt sohvalle.

Tuunausideoita löytyy netistä pilvin pimein. Esimerkiksi Youtubessa on tutoriaaleja, joissa käydään yksityiskohtaisesti läpi tuunausvaiheet. Pinterest on käsintekijän aarreaitta.

Opiskelijakoti

Kuva: Jorma Marstio

3. Keräile koriste-esineitä tai tee itse

Kuinka luoda persoonallinen ilme kotiin pienillä hankinnoilla? Koriste-esineet tekevät kodista omistajansa näköisen pienelläkin budjetilla.

Kuten huonekalujen kohdalla, myös koriste-esineiden saralla kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja. Etelänmatkojen lomatuliaiset on aika kaivaa esiin, kun etsii uuden kotinsa hyllyille täytettä. Mikäli esineiden ulkonäkö ei täysin miellytä, esimerkiksi kultainen maali tekee koristeen ilmeelle ihmeitä.

Kalliiden taulujen ostaminen opiskelijakotiin ei välttämättä tule pienellä budjetilla kysymykseen. Tyylikkäitä tauluja saa tehtyä esimerkiksi itse helposti maalaamalla ja Youtube-tutoriaalia seuraamalla. Kaikkiin vuokra-asuntoihin ei saa ripustaa seinille tauluja tai hyllyjä, mutta taulut näyttävät tyylikkäiltä lattialla nojatessaan seinää vasten.

Lue myös: Oletko vuokraamassa asuntoa? Nämä asiat kannattaa tietää vuokrasopimuksesta

4. Tee pientä pintaremonttia

Onko uudessa asunnossasi yksi omituisen värinen seinä, vanhat ikkunalaudat tai kuluneet lattiat? Vuokrananatajan kanssa sopimalla asuntoon voi olla mahdollista tehdä pientä remonttia, kuten esimerkiksi maalata seiniä tai jopa uusia keittiön tai wc-tilojen kaappeja.

Aina pysyvämmän laatuisen remontin tekeminen ei ole mahdollista. Tällöin voi turvautua vähemmän pysyviin vaihtoehtoihin. Esimerkiksi D-C-FIX -kontaktimuovilla päällystät helposti esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen tasot ja kuluneet ikkunalaudat.

Vuokralaisen on hankala tehdä ihmeitä kuluneelle lattialle. Suuri ja näyttävä matto tuo persoonallista ilmettä tilaan ja peittää alleen kulahtaneen tai epämieluisan värisen lattian. Värikäs matto kompensoi vaaleita seiniä.

Lähde: Oikotie.fi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Oletko muuttamassa opiskelija-asuntoon? Näillä 4 vinkillä saat sisustettua uuden kotisi helposti ja halvalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X