Sisustus Tilaajille

Ota nämä 5 asiaa huomioon keittiön suunnittelussa

Keittiö on yksi arjessa eniten käytössä olevista tiloista. Sen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa. Ota huomioon ainakin seuraavat pointit.

1. Arki

Käytettävissä olevat neliöt ja kuutiot määrittävät, kuinka paljon keittiöön on mahdollista saada säilytys- ja työskentelytilaa. Keittiösuunnittelulla valitaan lopulta, miten tila halutaan käyttää: halutaanko enemmän säilytystilaa vai työskentelytilaa toisen kustannuksella.

Keittiö kannattaakin suunnitella oman arjen mukaan. Mitä kaikkea keittiössä tehdään? Syödäänkö siellä vai onko ruokailutila toisaalla? Kuinka monta kokkia tavallisesti työskentelee yhtä aikaa? Kuinka usein ruokaa valmistetaan? Kuinka paljon välttämättömät astiat vievät tilaa? Jos kokkeja on paikalla usein enemmän kuin yksi, on ehkä järkevää varata työskentelyyn enemmän tilaa kuin yhden kokin keittiössä.

Seinien kaataminen ja tilojen yhdistäminen on nykyisin monen ihanne, mutta joskus keittiö omana tilanaan voi toimia arjessa ja kodin neliöissä paremmin.
Seinien kaataminen ja tilojen yhdistäminen on nykyisin monen ihanne, mutta joskus keittiö omana tilanaan voi toimia arjessa ja kodin neliöissä paremmin. Kuva: Suvi Kesäläinen

2. Tila

Keittiön paikka, tilan koko ja muoto vaikuttavat siihen, millainen keittiö on toimivin. Laitetaanko kaikki keittiökaapit seinää vasten? Mahtuuko tilaan saareke tai niemeke? Yltävätkö kaapistot seinästä seinään? Tarvitaanko yläkaappeja? 

3. Tyyli

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.