Sisustus

Tuskastuttaako parvekkeen sisustus? Nämä 7 kuvaa todistavat, että partsista saa varsinaisen kesäkeitaan! Omistajat jakavat parhaat vinkkinsä ulkotilan koristamiseen

Parveke muuttuu kelien lämmetessä kesäolohuoneeksi. Katso inspiroivat kuvat, kuinka sisustat parvekkeesta kutsuvan tilan.

Parvekkeen sisustus voi olla todellinen murheenkryyni. Mutta kun käyttää hiukan luovuutta, parvekkeesta saa kelvollisen korvaajan mökkiterassille tai pihalle.

Tässä jutussa 7 naista esittelee pienet kesäkeitaansa. Samalla he jakavat vinkit siihen, miten jokainen nurkka saadaan hyötykäyttöön viihtyisyydestä tinkimättä.

Lue myös: Ammattilainen vinkkaa, kuinka parvekelasit pestään oikein ja turvallisesti – tätä yhtä ohjetta kaikkien puuhaan ryhtyvien tulisi noudattaa

1. Yhdistele värejä

”Parvekkeella pitää olla kesäisiä värejä. Meillä parveke toimii lähinnä aamukahvipaikkana, eikä ole mitään ihanampaa kuin mukavat nojatuolit, kauniit kasvit ja kesäinen lämpö. Olemme laittaneet vanhaan lasipulloon aurinkokennoilla toimivan valosarjan, jotta parvekkeella riittää tunnelmaa myös hämärän tullen. Tykkään myös siitä, että parvekkeella on matto. Se kokoaa kalusteet ryhmäksi, jolloin parveke saa huonemaisen fiiliksen”, Pauliina Pitkänen sanoo.

pieni parveke
Kasvit antavat parvekkeelle ihanan tunnelman, varsinkin kun ne sijoittelee eri korkeuksille ja hankkii sekä matalia että korkeita kasveja, Pauliina vinkkaa. © Pauliina Pitkänen

2. Lämpölampulla pidempi kesäkausi

”Olen käyttänyt parvekkeella aurinkokennovaloja, ja sisustanut tilan bohotyyliin. Parvekkeella voi löhöillä, joten tyynyt ja torkkupeitot ovat pakollisia. Lämpölampun avulla parvekkeella voi oleskella pitkälle syksyyn ja aikaisin keväällä. Parveke on ihana kesähuone, ja kesällä siellä on myös viherkasveja, kuten pieni palmu”, Stiina Lerto sanoo.

pieni parveke
Stiina on yhdistellyt moduuleista pienen pesän loikoiluun. © Stiina Lerto

3. Seinäpinta piiloon

”Kun sisustan parveketta, lisään myös seinälle tai sen eteen jotain. Edellisen kodin parvekkeella ripustin verhon seinän eteen, nyt seinän edessä roikkuu harsomainen katos. Näin luon lisää kodikkuutta, kun saan ruman seinäpinnan piiloon. Lisäksi meidän parvekkeen tunnelman luovat kukat ja valoketjut”, Ronja Narumo vinkkaa.

Pienen parvekkeen sisustus
Kylmän ja harmaan kiviseinän voi piilottaa ripustamalla tekstiilejä seinustoille. © Ronja Narumo

4. Korvaa sohvaryhmä aurinkopedillä

”Parvekkeeni on todella hankalan kokoinen, ja parvekkeella ei myöskään ole kuin yksi seinä, muuten lasia. Normaalit parvekekalusteet eivät olisi sopineet parvekkeelle, niin että olisi nähnyt kunnolla kaiteen yli tai ottaa aurinkoa. Siskon kanssa rakennettiin päätyyn sohva-sänky, josta näkee koko maiseman, ja se on myös kissojen lempparipaikka kesäisin”, Janica Dahlgren kertoo.

”Katto on lasia, joten kesäisin lämpö nousee reippaasti yli 60 asteen. Verhoilla saa vähän edes varjostettua pahinta porotusta. Verhotangot on asennettu amppelitelineisiin, jotka on kiinnitetty julkisivun vuorilaudoitukseen (asentamiseen on kysytty isännöitsijän lupa). Parvekelasien yläpuolelle on naputeltu rakoihin varovasti s-koukut, joihin toiset verhotangot on kiinnitetty.”

Pienen parvekkeen sisustus
Janican löhölinna on myös kissojen suosiossa. Korotetulta vuoteelta näkee tarkkailla maisemaa. © Janica Dahlgren

5. Kaunis aurinkovarjo kokoaa kalusteet

”Mielestäni juuri tämä varjo kruunaa pienen parvekkeeni. Paras vinkkini on sisustaa parveke todellakin oleskelua varten, eikä pitäisi sitä jonain romuvarastona, mitä valitettavan usein näkee”, Tiina Rytkönen-Junnila sanoo.

Pienen parvekkeen sisustus
Tiinan parveke paistattelee upeassa ilta-auringossa. Tilan tunnelman kruunaa boheemi aurinkovarjo. © Tiina Rytkönen-Junnila

6. Kestokukat sopivat eläintalouteen

”Kynttilät sekä erilaiset tekstiilit tuovat viihtyvyyttä, ja verhoilla saa tilaan lisää pehmeyttä.
Kissakodissa kukkia ei juurikaan voi pitää, joten kestokukat ovat hyvä vaihtoehto.
Pienelläkin budjetilla saa loihdittua oikein toimivan ja kauniin parvekkeen sen koosta huolimatta”, Kaisa Pietarinen sanoo.

parvekkeen sisustus
Kaisan parvekkeella tekstiilit ovat ratkaisevassa roolissa viihtyvyyden luomisessa. © Kaisa Pietarinen

7. Parvekkeen sisustus: Festaripenkki sopii kapealle partsille

”Pitkänmalliseen tilaan on sijoitettu niin kutsutut festaripenkit. Ne ovat sopivan kapeat tähän tilaan. Niitä on parvekkeella kaksi”, Sanna Mansikkamäki kertoo.

”Amppelit ovat mainio tapa sisustaa parveketta. Ne eivät vie lattiatilaa ja riippuvat kasvit tuovat vehreydellään tilaan viihtyisyyttä.”

parvekkeen sisustus
Katetulle ja lasitetulle parvekkeelle sopii mainiosti matto, joka on luonnonmateriaalia.  © Pekka Holmström

Lue myös Anna.fi:stä: Yksinasuminen voi olla paras asumisen muoto – mutta yksinasuvia sivuutetaan: ”Tuntuu, että edelleen on häpeä olla ilman parisuhdetta tai asuinkumppania”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuskastuttaako parvekkeen sisustus? Nämä 7 kuvaa todistavat, että partsista saa varsinaisen kesäkeitaan! Omistajat jakavat parhaat vinkkinsä ulkotilan koristamiseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.