Sisustus Tilaajille

Ranskalais-suomalainen perhe asuu Pariisin historiallisessa korttelissa – 60 vuotta tyhjillään olleen kodin remontointi ja sisustus vaati "kokonaisen kylän"

Ranskansuomalainen suunnittelijaperhe on tehnyt kotinsa historialliseen Marais’n kortteliin Pariisin keskustassa. Omin käsin remontoidussa asunnossa yhdistyvät pohjoismaalainen vähäeleisyys ja ranskalainen käsityötaito – ekologisuutta unohtamatta.

”Vanhan sanonnan mukaan lapsen kasvattaminen vaatii kokonaisen kylän. Sama pätee mielestäni koteihin: sekin vaatii monen ihmisen rakkautta ja työtä,” muotikonsultti Justine Thomas-Lévy sanoo keittiössään Pariisissa.

Hänen nelihenkisen perheensä koti sijaitsee trendiravintoloiden, sopivasti nuhjaantuneiden vanhojen bistrojen ja lukemattomien korumyymälöiden pilkuttamalla kadulla Marais’n kaupunginosan pohjoisreunalla.

1600-luvun kivitalossa sijaitseva asunto ehti olla tyhjillään kuutisenkymmentä vuotta ennen kuin Justine ja hänen miehensä Cyrille ”Janne” Thomas ostivat sen neljä vuotta sitten.

Likaantuneet seinäpaperit revittiin irti, keittiön hapertuneet kaapistot purettiin ja tärveltynyt vinyylilattia kuorittiin pois. Ainoastaan suuret valkoiset valurautapatterit jätettiin paikoilleen.

”Pariisilaiset eivät yleensä halua tehdä suurta remonttia, mutta me halusimme tehdä kaiken itse yksityiskohtia myöten,” Justine selittää.

Epätyypillinen remontti-into saattaa johtua siitä, että Justinen perheen juuret ulottuvat sekä Keski-Ranskaan että Hämeen seudulle. Justine on kotoisin posliinistaan tunnetusta Limogenesin pikkukaupungista ja hänen miehensä on Iittalasta, lasikaupungista.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ranskalais-suomalainen perhe asuu Pariisin historiallisessa korttelissa – 60 vuotta tyhjillään olleen kodin remontointi ja sisustus vaati "kokonaisen kylän"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.