Sisustus

Säilytysvinkit pieneen kotiin

Kun tilaa on vähän, pitää olla kekseliäs. Kokosimme kahdeksan vinkkiä, joilla saat pieneen tilaan lisää säilytystilaa.

1. Joka tavaralle paikkansa


Tee vanerilevystä ja tapetista taulu, jossa voit säilyttää avaimia ja laukkuja. Tavarat saa piiloon myös laatikkoon.

2. Vaatekaappi toimivaksi


Muunna ahdas, vanha vaatekaappi pieneksi vaatehuoneeksi pikkuremontilla. Lokeroihin mahtuu paljon vaatteita, kun rullaat vaatteet kääröiksi. Kiinnitä oviin tarpeen mukaan koukkuja, laatikoita tai peili. Hyllyköt rakennettiin raakalaudasta katosta lattiaan joka seinälle.

3. Eroon kenkäkaaoksesta


Odottaako eteisessä kasa kenkiä? Valmista kengille kaunis teline. Itse tehdyn kenkätelineen laudassa on seinään päin vino yläreuna ja pienet puukuutiot laudan ja seinän välissä. Seinä tuo huoneeseen ilmettä tapetoituna. Kenkäteline mahtuu oven taakse pieneenkin tilaan.

4. Puolipitoiset vaatteet piiloon


Lojuvatko vaatteet aina lattialla hujan hajan? Piilota käyttövaatteet verhon taakse piiloon. Lisää koukkuja ja tankoja tarpeen mukaan. Tukevat ja kauniit laukut toimivat säilytyselementteinä seinällä.

5. Säilytystilaa eteiseen


Mihin heittää hanskat ja huivit kotiin tullessa? Seinähyllyt toimivat eteisessä kätevänä säilytystilana ja pienenä apupöytänä.

6. Kapea käytävä hyötykäyttöön


Koko seinän kirjahylly sopii ahtaisiin käytäviin, joihin ei mahdu muita huonekaluja. Käytä tila katosta lattiaan. Hyllylautojen päätyihin on liimattu mustia keraamisia mosaiikkipaloja.

7. Nurkan hukkatila käyttöön


Kulma on usein hukkatilaa. Avohyllykkö tuo pieneen asuntoon tarpeellisen säilytystilan eikä peitä kaunista tapettia. Hyllyssä on tukikappale ja seinärimassa kolot hyllyjen kulmille.

8. Lisätilaa keittiöön


Miten saada keittiön kaappien hukkatila käyttöön? Pikkupenkillä saat lisätason astioille. Penkin suunnitteli ja valmisti Samuli Niskanen.

Lisää sisustusvinkkejä:
Näin uudistat sängyn ilmeen
Uusi ilme keittiön välitilaan
Työpiste toimivaksi
Tapetointi piristää kotia

Kuvat: Tommi Tuomi ja Arto Wiikari

Kommentoi

Kommentoi juttua: Säilytysvinkit pieneen kotiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.