Sisustus Tilaajille

Helena ja Kyösti päättivät pelastaa suvun mahtikartanon – portaat ovat kodin katseenvangitsija

Vanhan vankilan hirsistä rakennettu Sariolan hovi on toiminut kotina useille historian merkkihenkilöille. Helena ja Kyösti Haverinen ostivat tyhjillään olleen talon ja antoivat sille uuden elämän.

Helena ja Kyösti Haverinen päättivät siirtää elämänsä Nurmeksen Salmenkylällä sijaitsevaan vanhaan taloon syksyllä kahdeksan vuotta sitten. Vuonna 1896 rakennettu Sariolan hovi oli tuolloin ollut pari vuotta tyhjillään entisten omistajien tultua siihen ikään, ettei ison talon pitäminen enää omin voimin onnistunut.

Rakennus oli pariskunnalle entuudestaan tuttu. Se oli ollut Kyöstin suvussa vuodesta 1926, kun Kyöstin isosetä Vilho osti sen vaimonsa Marjetan kanssa. Tuolloin tilalla pidettiin lypsykarjaa. Neljä vuotta myöhemmin Vilho puratti puolet Sariolan päärakennuksesta, koska suuren rakennuksen ylläpito muodostui mahdottomaksi.

”Tarina kertoo, että puretuista hirsistä rakennettiin toinen asuinrakennus lähistölle. Myös sadan lehmän kivinavetta puolitettiin naapurin kanssa ja puolikas siirrettiin nykyiselle paikalleen. Ihmetyttää, miten he ovat saaneet silloisilla menetelmillä kuution kokoiset kivet siirrettyä”, Kyösti hämmästelee.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helena ja Kyösti päättivät pelastaa suvun mahtikartanon – portaat ovat kodin katseenvangitsija

Sinun täytyy kommentoidaksesi.