Sisustus

Sisustuksessa näkyvät vaikutteet takavuosikymmenten Hollywood-elokuvista

Viileän vaalean kauden jälkeen sisustukseen ovat tulleet vahvat sävyt, hehkuvat materiaalit ja pehmeät muodot. Tyyliin voi hakea inspiraatiota menneiden vuosikymmenten elokuvaloistosta.

Tummien ja tunnelmallisten sisustusten aika on nyt.

Skandinaavisen ja selkeän sisustuskauden jälkeen otetaan vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä ja Hollywood-elokuvien loisteliaasta ja tunnelmallisesta tyylistä. Valkoisten seinien tilalle maalataan nyt tummaa vihreää, ruskean sävyjä tai syvän sinistä. Huonekaluissa suositaan ylellisen oloisia verhoilumateriaaleja ja värejä.

Elokuvallista inspiraatiota sisustajalle tarjoavat esimerkiksi elokuva Single Man sekä tv-sarja Mad Men.

Ja mitä tyyliin siis kuuluu?

Sofa by Bolia
Kuva:

1 Värilliset sohvat

Vielä vähän aikaa sitten punainen samettisohva olisi ollut outo valinta kotiin ja nyt se on trendihuonekalujen kärjessä. Sopisiko kotiisi värillinen sohva?

Väriä on turha pelätä, sillä vaikkapa punainen taipuu kaveriksi lukuisille väreille. Juuri nyt näemme paljon myös pelkkiä punaisen eri sävyjä yhdisteleviä sisustuksia. Tätä voi testata pienemmässä mittakaavassa vaikkapa erisävyisillä punaisilla sohvatyynyillä ja muilla pientekstiileillä.

Green interior
Kuva:

2 Tyylikkään joutilaisuuden paluu divaanien myötä

Menneiden aikojen tyyliin kuuluvat laverit ja divaanit ovat palanneet nykykoteihin. Keveät huonekalut tarjoavat istumapaikan paikalle, jossa ei esimerkiksi halua peittää kalusteella näkymää. Kokeile siis sijoittaa laveri, daybed tai divaani ison ikkunan eteen tai huonetilan keskelle.

Myös aito taide tuo kotiin persoonallisuutta ja tunnelmaa postereiden jälkeen.

Pastel colored seating
Kuva:

3 Paljasta pehmeä puolesi huonekaluvalinnoilla

Huonekalujen muotokieli on aiempaa pyöreämpää ja naisellisempaa. Valikoima suosii nyt etenkin pienten kotien sisustajia, koska sirot kalusteet sopivat usein mittakaavaltaan hyvin pieniin huoneisiin.

Bolian pieni Between-sohva sopii sekä kotiin että julkisiin tiloihin ja sitä on saatavana monessa eri värissä ja eri materiaaleilla verhoiltuna.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisustuksessa näkyvät vaikutteet takavuosikymmenten Hollywood-elokuvista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.