Sisustus

Nude, beige ja roosa ovat tehneet läpimurron sisustuksessa – katso 9 maanläheistä sisustusideaa Lohjan asuntomessuilta

Asuntomessut pidetään tänä vuonna Lohjan Hiidensalmella, jossa vanha louhosalue on muuttunut kodikkaiden omakotitalojen keskittymäksi. Poimimme messukodeista luonnonläheisiä sisustustrendejä.

1. Maanläheiset sävyt pitävät pintansa

Maanläheiset sävyt ja materiaalit, taide, keramiikka ja kuivakukat ovat nyt sisustuksen aallonharjalla. Anna Biströmin Ainoa Fiksuun suunnittelema sisustus on juuri sopiva sekoitus näitä kaikkia. Pintamateriaalit ja -värit ovat K-Raudan Karoliina Lanton suunnittelemia. Kohde 15 Ainoa Fiksu.
Kohde 15 Ainoa Fiksu.

Maanläheiset sävyt ja materiaalit, taide, keramiikka ja kuivakukat ovat nyt sisustuksen aallonharjalla. Anna Biströmin Ainoa Fiksuun suunnittelema sisustus on juuri sopiva sekoitus näitä kaikkia. Pintamateriaalit ja -värit ovat K-Raudan Karoliina Lanton suunnittelemia.

2. Nude on tullut jäädäkseen

Nude on tullut jäädäkseen. Petra-keittiöiden kalusteissa on pehmeä cappucino-sävy, mikä tekee keittiöstä helposti lähestyttävän. Huomaa eri syvyiset kaapit, jotka muodostavat hauskan allassyvennyksen! Kohde 13 Jukkatalo Jalava.
Kohde 13 Jukkatalo Jalava.

Petra-keittiöiden kalusteissa on pehmeä cappucino-sävy, mikä tekee keittiöstä helposti lähestyttävän. Huomaa eri syvyiset kaapit, jotka muodostavat hauskan allassyvennyksen!

3. Luonnonvalo valtaa tilan

Valo laskeutuu upeasti kattoikkunasta kahden kerroksen korkuisen ruokailutilan ylle. Tilaa reunustavat veistoksellisesti 1950-luvun tyyliset teräskaiteet, jotka on toimittanut Tähtiporras. Kohde 4 Kastelli Veistos.
Kohde 4 Kastelli Veistos.

Valo laskeutuu upeasti kattoikkunasta kahden kerroksen korkuisen ruokailutilan ylle. Tilaa reunustavat veistoksellisesti 1950-luvun tyyliset teräskaiteet, jotka on toimittanut Tähtiporras.

Lue myös: Lohjan Asuntomessujen Kannustalo Suomi on lähes valmis! Ajaton keittiö suunniteltiin koirien ehdoilla

3. Eleetön tyyli innostaa

 Maanläheiset sävyt kylpyhuoneessa vievät ajatukset rauhoittaviin kylpylöihin. Beigen sävyinen kalkkikivilaatta on yhdistetty valkoisten seinien kanssa, mutta toimii loistavasti laajanakin pintana. Liukuovi viimeistelee eleettömän tyylin. Kohde 9 Villa Nordic Stories.
Kohde 9 Villa Nordic Stories.

Maanläheiset sävyt kylpyhuoneessa vievät ajatukset rauhoittaviin kylpylöihin. Beigen sävyinen kalkkikivilaatta on yhdistetty valkoisten seinien kanssa, mutta toimii loistavasti laajanakin pintana. Liukuovi viimeistelee tyylin.

4. Rosoisen ja raikkaan yhdistelmä toimii

Tyylikkäät leveäkehys ovet on ­yhdistetty Cosentinon näyttävään Dekton Khalo-kivitasoon, joka jatkuu kauniisti keittiön seinälle. 1990-luvulta tutut vitriinikaapinovet tuovat keveyttä kokonaisuuteen. Kohde 16 Designtalo Idyll.
Kohde 16 Designtalo Idyll.

Tyylikkäät leveäkehys ovet on ­yhdistetty Cosentinon näyttävään Dekton Khalo-kivitasoon, joka jatkuu kauniisti keittiön seinälle. 1990-luvulta tutut vitriinikaapinovet tuovat keveyttä kokonaisuuteen.

Lue myös: Koe ihanat sisustuskaupat Lohjan asuntomessujen 2021 ympäristössä! Katso kartalta 11 inspiroivinta puotia

5. Puupaneelit keräävät katseet

Modernit puupanelit ovat lyöneet itsensä läpi viime vuosina. Ovelus-seinäpaneeli parantaa akustiikkaa ja tuo kolmiulotteisuutta pukuhuoneeseen, jota käytetään myös vierashuoneena. Tapio Anttilan kompakti vuodesohva sopii sinne oivallisesti. Kohde 1 Villa Ilta.
Kohde 1 Villa Ilta.

Modernit puupanelit ovat lyöneet itsensä läpi viime vuosina. Ovelus-seinäpaneeli parantaa akustiikkaa ja tuo kolmiulotteisuutta pukuhuoneeseen, jota käytetään myös vierashuoneena. Tapio Anttilan kompakti vuodesohva sopii sinne oivallisesti.

6. Materiaalien todellinen luonto saa näkyä

Näyttävät hirret luovat tunnelmallisen seinäpinnan. OSB-levystä rakennettu saareke on kätevästi olkkarin yhtey­dessä, mutta loput keittiöstä kätkeytyvät nurkan taakse, jolloin sotkutkin saa piiloon. Kohde 9 Villa Nordic Stories. 
Kohde 9 Villa Nordic Stories.

Näyttävät hirret luovat tunnelmallisen seinäpinnan. OSB-levystä rakennettu saareke on kätevästi olkkarin yhtey­dessä, mutta loput keittiöstä kätkeytyvät nurkan taakse, jolloin sotkutkin saa piiloon.

7. Harrastehuoneet ja työtilat ovat nousussa

Poikkeusolojen myötä kodeissa halutaan entistä enemmän tilaa työlle ja harrastuksille. Messuilla näkyykin runsaasti erilaisia työtilaratkaisuja samoin kuin harrastehuoneita. Taiteilijan sympaattisen työhuoneen löytää kohteesta 15 Ainoa Fiksu.
Taiteilijan sympaattisen työhuoneen löytää kohteesta 15 Ainoa Fiksu.

Poikkeusolojen myötä kodeissa halutaan entistä enemmän tilaa työlle ja harrastuksille. Messuilla näkyykin runsaasti erilaisia työtilaratkaisuja samoin kuin harrastehuoneita.

8. Huonekalumaisuus näkyy keittiöissä

Saari-keittiöiden tammikeittiön kruunaa Harri Koskisen suunnittelema Silta-saareke, jonka pyöreät pylväsjalat ovat hauskan huonekalumaiset. Allassyvennys on päällystetty näyttävällä Dekton-kivimateriaalilla. Kohde 10 Joutsela.
Kohde 10 Joutsela.

Saari-keittiöiden tammikeittiön kruunaa Harri Koskisen suunnittelema Silta-saareke, jonka pyöreät pylväsjalat ovat hauskan huonekalumaiset. Allassyvennys on päällystetty näyttävällä Dekton-kivimateriaalilla.

9. Ikkunalaudoilla on tilaa loikoiluun

Pyörre-talo on nimensä mukaisesti pyöreä, ja koko talo on ikään kuin rakennettu sisäpihalla kasvavan omenapuun ympärille. Talon yli metrin levyisillä ikkunalaudoilla on hyvin tilaa loikoiluun. Kohde 7 Pyörre.
Kohde 7 Pyörre.

Pyörre-talo on nimensä mukaisesti pyöreä, ja koko talo on ikään kuin rakennettu sisäpihalla kasvavan omenapuun ympärille. Talon yli metrin levyisillä ikkunalaudoilla on hyvin tilaa loikoiluun.

Lue myös: Lomailua luonnon helmassa ja seikkailuja maan uumenissa – nämä kaksi tärppiä kannattaa tsekata, kun liikut Lohjalla

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 14/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nude, beige ja roosa ovat tehneet läpimurron sisustuksessa – katso 9 maanläheistä sisustusideaa Lohjan asuntomessuilta

Mummu 73

Onpa sisustuksen nykymuoti väritöntä ja tylsää. Ei mitään kodikasta eikä hauskaa. En kyllä viihtyisi.

kikkara

Mistähän saisin tietää lattiat nroilta 16, 14 ja 4 taloilta?
Meille kun ollaan ensi kuussa laittamassa vinyylilattioita, ja värejä on enemmäkseen harmaita, joita en halua 1934 luvun taloomme, eläinten takia tuo laittia on parempi kuin yläkrs puulattia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.