Sisustus Tilaajille

Eija ja John ostivat upean, yli 200 vuotta vanhan puutalon Loviisasta – näin he viettävät siellä suomalais-brittiläistä joulua

Yli kaksi sataa vuotta vanhassa talossa vietetään tunnelmallista joulua, johon on poimittu parhaat ja etenkin hauskimmat palat suomalaisten ja brittien perinteistä.

Vähän kuin piilossa, sivukadulla sillan kupeessa on yksi Loviisan vanhimmista taloista. Sen tarina alkaa, kertojasta riippuen, milloin mistäkin vuodesta 1700-luvun puolen välin paikkeilta.Täyttä varmuutta talon todellisesta iästä ei voi olla enää kellään – mutta se on varmaa, että kuluneiden vuosisatojen aikana sen tuvassa on vietetty monta hyvin erilaista joulua.

Viisi vuotta sitten talon hankkineet Eija Perkins-Prossor ja John Perkins hullaantuivat kodin tunnelmaan ja siihen, ettei edellinen omistaja, joka oli asunut talossa 1950-luvulta lähtien, ollut välittänyt tehdä juurikaan uudistuksia. Moni asia hirsitalossa aivan Loviisan keskustassa, oli jäänyt jonnekin viime vuosisatojen taitteeseen, kuten poikkeuksellisen matalat ruutuikkunat vanhoine laseineen ja hakoineen.

John kunnosti Kotisataman kivijalkaa myöten ränsistyneen verannan ensitöikseen heti muuton jälkeen. Kuistin muoto ja koristeet on tehty alkuperäisen mallin mukaan.
John kunnosti Kotisataman kivijalkaa myöten ränsistyneen verannan ensitöikseen heti muuton jälkeen. Kuistin muoto ja koristeet on tehty alkuperäisen mallin mukaan.

”Kun tulimme katsomaan taloa ensimmäisen kerran, oli syysilta. Talo tuntui pimeältä, mutta sen kodikkuus vei voiton ja nyt hämäryys on osa talon viehätystä”, Eija muistelee.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eija ja John ostivat upean, yli 200 vuotta vanhan puutalon Loviisasta – näin he viettävät siellä suomalais-brittiläistä joulua

Sinun täytyy kommentoidaksesi.