Sisustus

Tammikuun Deko on ilmestynyt: sisustustrendit 2019 & taio kodin tunnelma uusiksi maalilla

Tammikuun Deko näyttää, mitkä ovat kevään viisi mikrotrendiä sisustuksessa. Lue myös, miten päivität kodin ajan henkeen maalaamalla sisätilat.

1. Sisustustrendit 2019: Värit ja kulta tulevat

Mitä jos ottaisit uuden vuoden kunniaksi käyttöön värit ja antaisit mahdollisuuden jopa kullan kimallukselle? Kyllä, värikkäät vaikutteet 1970- ja 80-luvuilta palaavat sisustukseen. Kuparin ja messingin jälkeen paluun tekee myös kulta sekä sametin ja silkin kaltaiset kiiltävät, ylelliset materiaalit.

Sisustustoimittaja Jenni Juurinen esittelee jutussamme viisi kevään 2019 tärkeintä sisustustrendiä.

Harmaan hallitseman kauden jälkeen on aika päästää värit valloilleen. Vuoden väriksi valittu korallinpunainen ja muut pirteät värit tulevat paitsi pikkutavaroihin myös kalusteisiin ja pintamateriaaleihin. Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia
Kulta saa kimaltaa myös arjen käyttöesineissä. Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia

2. Onnistu maalaamisessa

Yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista päivittää koti ajan henkeen on sisätilojen maalaaminen. Lue, miten miten valitset oikeat sävyt ja miten onnistut maalaamisessa.

Ruskean sävyt ovat nyt pinnalla. Tilan pinnat voi jakaa kolmeen osaan niin, että valitset noin katseen korkeudelta ylöspäin aina kattoa myöten vaaleampia sävyjä kuin siitä lattiaan mentäessä. Kuva: Jotun
Jos et ole sisustusrohkelikko, valitse hiekansävyinen maalipinta. Se antaa kauniin taustan hyvinkin erilaisille sisustustyyleille, mutta ei luo ympärilleen jännitteitä. Kuva: Ellos
Ruosteenpunainen sävy on upea mustan lattian ja muiden yksityiskohtien kanssa. Vahva väri sopii tehosteeksi tai käytävien, portaikkojen ja eteisen kaltaisiin läpikulkutiloihin. Kuva: Jotun.

3. Tapaamme säästönsä riskeeranneen suunnittelijan

Suunnittelija Maija Puoskari teki läpimurtonsa kymmenisen vuotta sitten. Pienen lapsen äiti laittoi peliin säästönsä ja lähti esittelemään töitään Milanon huonekalumessuille. Satsaus omaan messuosastoon kannatti: Maijan suunnittelema Terho-valaisin otettiin hyvin vastaan ulkomaisessa lehdistössä ja se päätyi heti tuotantoon.

Vierailemme Maijan kotona Helsingin Kalliossa ja käymme häntä innostavissa paikoissa.

Teininä Maija Puoskari mietti haluaako leipuriksi vai floristiksi. Jälkimmäinen vaihtoehto voitti. Sittemmin hän on opiskellut keramiikkaa Kuopiossa ja taideteollista muotoilua Helsingissä. Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia
Maijan mukaan Tatu-pojan kanssa päiväkotimatkoilla kerätyillä tammenterhoilla oli tärkeä rooli Terho-valaisimen synnyssä. Kuva: Pekka Holmström/Otavamedia

+ 4 ihanaa kotia

Kun on taitoa ja kärsivällisyyttä, kodin voi sisustaa lähes yksinomaan kirpputorilöydöillä. Taitavaksi kirppishaukaksi kehittyneellä Susanna Heposalmella on uskomaton kyky erottaa roskat aarteista. Lähde mukaamme Susannan ja hänen perheensä viihtyisään puutalokotiin Lahteen!

Asuntoon jälkikäteen asennettu kaunis kaakeliuuni ja alkuperäinen lautalattia toivottavat tulijan tervetulleeksi. Kuva: Frida Steiner

Arkkitehtiopiskelija Jesus Ruizin 1940-luvulla suunnitteleman 300-neliöisen kaupunkivillan muotokieli ja galleriamainen sisätilan käyttö on yhä toimivaa ja linjakkaan modernia. Mexico Cityssä sijaitseva villa on nykyisin Cervantesin lapsiperheen ja heidän huikean taidekokoelmansa koti.

Himmee-valaisinyrityksen suunnittelija ja perustaja Timo Niskanen asuu perheineen Olympiakylässä Helsingin Käpylässä. Tässä kodissa suositaan vintagea ja kierrätettyjä huonekaluja – ja sisustus saa elää koko ajan.

Sveitsiläisarkkitehti Meinrad Morgerin vapaa-ajanasunto poikkeaa materiaaliltaan ja muodoltaan idyllisen alppikylän muista rakennuksista. Silti betonista nuolenkärkeä muistuttava chalet istuu täydellisesti ympäristöönsä.

Deko 1/19 on kaupoissa keskiviikkona 2.1. Hanki digilehden lukuoikeus tai tilaa Deko suoraan kotiisi, jolloin tuoreet sisustuskuulumiset tippuvat postiluukustasi heti ilmestymispäivänä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tammikuun Deko on ilmestynyt: sisustustrendit 2019 & taio kodin tunnelma uusiksi maalilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.