Sisustus

Tässä ovat kevään 2019 pintamateriaalitrendit – mikä on sinun suosikkisi?

Kodin pintamateriaalit ovat tänä keväänä väreiltään ja kuoseiltaan hyvin luonnonläheisiä. Nappaa vinkit Dekon trendikatsauksesta!

Pintamateriaaleissa on nyt valttia luonnollisuus. Maanläheiset värit ja kuosit sekä aidot luonnonmateriaalit viehättävät klassisuudellaan. Parhaisiin niistä ei ajan hammas pääse puremaan.

Eettinen ja ekologinen sisustaja on myös valmis panostamaan materiaalien aitouteen ja siihen, miltä ne tuntuvat. Maailmalla puhutaan paljon feel good -elementeissä sisustuksessa: ei vain miltä pinnat näyttävät, vaan miltä ne tuntuvat ja miten niillä voi vaikuttaa vaikkapa tilojen akustiikkaan.

1. Yhdistele toisiinsa sopivia tapetteja uudella tavalla. Mimoun Strings Black -raitatapetti on yhdistetty Dribble natural/black -tapetin kanssa. Molemmat tapetit, 89 e/rll, Aveo.
2. Seinä kuin aaltoilevaa niinipunosta. Cole & Sonin Botanical-sarjan Meadow Pratum -kuosi, 110 e/rll.
3. Aitous ja luonnollisuus ovat kodin pintamateriaalivalintojen avaintekijöitä.

Luonnollisten sävyjen liitto

Silmää miellyttävät pintamateriaaleissa lempeän luonnolliset värisävyt, jotka sulautuvat pehmeästi toisiinsa. Silkinhimmeät, karheat, mattaiset ja rosoiset pinnat viehättävät sisustajaa. Samassa kokonaisuudessa on sekä kovaa ja pehmeää että kylmää ja lämmintä.

4. Sävyjen tasapaino. Hiekan ja maitokahvin sävyt luovat tilaan tuttua kodikkuutta. Pehmeän beigen sävyyn maalatut seinä- pinnat yhdistyvät kauniisti karheaan sisalmattoon. Kuva: Alcro.
5. Kuin kynällä kuvioitua. Sahalaitakuviointi ja kalanruodon muoto näkyvät vahvasti myös tapeteissa. Mimoun Flow-tapetti, 89 e/rll, Aveo.
5. Kuin kynällä kuvioitua. Sahalaitakuviointi ja kalanruodon muoto näkyvät vahvasti myös tapeteissa. Mimoun Flow-tapetti, 89 e/rll, Aveo.
7. Karheat materiaalit luovat pintaan luonteikkaamman ilmeen. Vaakaraitainen Desert Horitzon -tapetti on pinnaltaan kuin hiekkaa, 56 e/rll, K-Rauta.

Roosa, ruusu ja persikka yllättävät siniseen yhdistettynä

Luonnon värikartasta ammentaminen ja harmoinen värimaailma eivät tarkoita nyt valjua ja kesyä sisustamista, sillä onhan luonto itsekin värejä pullollaan!

Modernin ja ajattoman vaikutelman luot valitsemalla puuterisia ja pehmeitä värisävyjä.

Lisää dramatiikkaa ja syvyyttä kokonaisuuteen loihdit yhdistämällä edelleen ajankohtaiset punertavat suosikkisävyt roosasta ruusuun ja persikkaan pehmeän sinisen pariksi. Lisää vielä ripaus puuta kokonaisuuteen ja leikittele mittasuhteilla.

8. Punaisen kaikki sävyt. Rohkelikon värikartassa ei nyt säästellä punaisen sävyissä. Maalaa nyt kattoonkin ajankohtaista punaiseen taittuvaa valkoista. Marjapuuron sävyn rinnalla näyttävät hyviltä myös ruoste, tummanpunainen ja kirkkaanpunainen. Sininen on punaisten värien rinnalla yllättävä, mutta uudella tavalla taas kovin viehättävä. Kuva: Alcro.
9. Viehättävä väriharmonia. Bolonin kaunis lattiamateriaali soveltuu hienosti tiloihin, joissa vaaditaan näyttävyyttä ja kestävyyttä. Scale-malliston vinyylilaatat, alk. 72 e/m2, Bolon.com.
10. Yhdistele koot. Seinälaatoituksessa yhdistellään nyt eri- kokoisia laattoja samasta sarjasta siten, että saumat muodostavat mielenkiintoisen kuviokokonaisuuden ja rytmin. Mattapintaiset Microtiles-sarjan porcellanatolaatat, alk. 188,48 e/m², ABL.
11. Moderni ilme puulla. Rimapaneloitu seinäpinta näyttää kauniilta PaneeliÄssä-lakalla käsiteltynä. Sävy, 3466 Tuomen- kukka, Tikkurila.
12. Mosaiikin uudet muodot. Suomukuvioinen LPC Soul-lasimosaiikkilaatta , koko 36 x 29 cm, hinta 147,40 e/m², Laattapiste.

Tummat puupinnat sulautuvat nyt vihreän rinnalle

Kevään ja kesän trendikkäiden beigen, kerman, pellavan ja soijapavun sävyttämä maailma syvenee syksyllä kohti ruskeaa, joka sisustusvärinä tuntuu taas pitkän harmaan ja mustan valtakauden jälkeen erityisen tervetulleelta.

Valkoisten ja valkopestyjen lattioiden jälkeen tumma tai vaalea tammiparketti – uusi tai retro – on taas kuuminta hottia. Lankkua, sauvaa, mosaiikkia, kalanruotoa – kaikki käyvät, kunhan on puuta.

Tummat puupinnat luovat sisustukseen paitsi lämpöä ja pehmeyttä myös aikuista arvokkuutta.

13. Vahvojen sävyjen lämpö. Vaalean skandinaavisuuden jälkeen nähdään yhä enemmän ruskean sävyttämiä pintoja sekä lattiassa, että jopa seinillä. Tummaksi petsattu vaneripaneeli sopii vankan tiilitakan taustalle.
14. Kohti Wabi Sabia. Sandberg Wallpaperin uusi Kanoko- tapetti on japanilaisen värjäystekniikan innoittama. Herkässä paperitapetissa on pientä kalanruotokuviointia, 90 e/rll.
15.Taantumaa. Monisävyinen Straw-tapetti muistuttaa hieman 60-luvun luonnonmateriaalista valmistettuja tapettipintoja. Eco Global living 6471,56 e/rll, K-Rauta.
16. Hyvää puuta. Tammiparketti Chevron ladotaan komeaan kuvioon, 127–156 e/m², lajitelmasta riippuen, Timberwise.
17. Kikkaile kuvioinnilla. Ruskeaksi käsitelty Noble tammi Wasa -parketin ladontakuvio on klassisen tyylikäs monien leveiden lankkuvuosien jälkeen, 75 e/m2, Tarkett.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tässä ovat kevään 2019 pintamateriaalitrendit – mikä on sinun suosikkisi?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.