TM Rakennusmaailma: Autonromuista rakennettu terästalo ”leijuu” Asuntomessuilla Lohjalla – ”Teräs on rakennusmateriaalina ikuisesti kierrätettävä”

Asuntomessut 2021 Lohjalla esittelee talotekniikan uusia tuulia. TM Rakennusmaailma tutustui Talo Pyörteeseen, jonka teräselementit on valmistettu neljästä kierrätetystä autonromusta.

Talo Pyörre on yksi Lohjalla järjestettävien Asuntomessujen kiinnostavista erikoisuuksista. Jännittävän muotonsa lisäksi Pyörteessä voi hämmästellä rakennusmateriaalia, autonromuista valmistettua terästä, TM Rakennusmaailma kertoo. Asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.–8.8.2021.

Lue myös: Yhteisöllinen asuminen kiinnostaa nyt monia – millainen on Asuntomessuille valmistuva ylisukupolvinen kortteli?

Talo Pyörre Asuntomessut 2021

Talo Pyörteen pohjakuva. Kuva: Matti Kuittinen

Talo Pyörre oli ennen neljä autonromua

Asuntomessut 2021 Lohjalla esittelee talotekniikan uusia tuulia. TM Rakennusmaailma tutustui Talo Pyörteeseen, jonka pääasiallinen rakennusmateriaali on teräs. Teräselementit on valmistettu neljästä kierrätetystä autonromusta.

Erikoisen rakennusmateriaalin lisäksi Talo Pyörteessä kiinnostaa sen pyöreä muoto.

Lue myös: Asuntomessujen Kannustalo Suomen ajaton keittiö suunniteltiin koirien ehdoilla

Talon on suunnitellut yrittäjäpariskunnalle arkkitehti Matti Kuittinen. Mukana projektissa on myös teräsrakenteistaan tunnettu Aulis Lundell Oy, jonka toimitusjohtajan Leena Lundellin kanssa Kuittinen vei toteutukseen idean pyöreästä teräsrakenteisesta talosta, TM Rakennusmaailma kertoo.

Kierrätettyä, uusiutuvaa ja uudelleen kierrätettävää

Matti Kuittinen on Aalto-yliopiston yliopiston arkkitehtuurin laitoksen resurssitehokkaan rakentamisen professori, ja hänelle rakentamiseen liittyvät ilmastokysymykset ovat keskeisiä suunnittelutyön lähtökohtia.

Lue myös: 4 x olohuonetrendi – tällaisia olohuoneita suomalaiset haluavat nyt

Pyörteen rakennusmateriaaleista mahdollisimman suuri osa on kierrätettyjä ja uusiutuvia sekä uudelleen kierrätettäviä. Teräselementtien ja muiden rakennusmateriaalien valmistuksen hiilijalanjälki on yli 50 prosenttia rakennuksen koko elinkaaren päästöistä.

”Teräs on rakennusmateriaalina sataprosenttisesti, ikuisesti kierrätettävä ja hiilijalanjäljeltään pieni. Toisin kuin usein luullaan, se ei kärsi kosteudesta ja sillä saa paremmin katkaistua kylmäsillan kuin puulla tai betonilla”, Leena Lundell kertoo TM Rakennusmaailmassa.

Entäs sitten sen leijumisefekti? Talo Pyörre seisoo teräsjalkojen päällä ja näyttää ikään kuin leijuvat paikoillaan. Ratkaisu on visuaalisesti kiinnostava mutta myös ympäristöystävällinen. Perustusten ilmastopäästöt ovat pienet, eikä talo elinkaarensa lopuksi jätä maahan arpia.

Lue koko juttu Talo Pyörteestä TM Rakennusmaailmasta!

Lue kaikki TM Rakennusmaailman artikkelit Asuntomessut 2021:stä!

.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: TM Rakennusmaailma: Autonromuista rakennettu terästalo ”leijuu” Asuntomessuilla Lohjalla – ”Teräs on rakennusmateriaalina ikuisesti kierrätettävä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X