Sisustus Tilaajille

Saanan ja Ollin Toukolaaksossa osa huoneista on käytössä vain kesäisin – arjen luksusta on viidakkokylpyhuone

Suunnittelijapariskunta Saana Sipilän ja Olli Sallisen Toukolaakso elää vuodenkierron mukaan. Päivien pidentyessä asuintila kasvaa, ja kesähuoneissa nukkuminen tuntuu kuin yökyläilisi omassa kodissaan.

Kevään saapumista Toukolaaksoon eli Turun Ristimäen vanhaan kansakouluun odotetaan erityisen suurella innolla. Kylminä kuukausina Saana Sipilän ja Olli Sallisen kodin elintila on supistunut 160 neliöstä alle puoleen, sillä talvella vain keittiötä ja ruokailutilaa sekä yhtä makuuhuonetta raaskitaan pitää lämpimänä.

Pakkasten paukkuessa vanhat salit uinuvat lempeää talviunta kuin Muumilaaksossa. Koti tuntuu odottavan hetkeä, jolloin aurinko on lämmittänyt talovanhusta riittävästi ja se pääsee taas venymään täyteen mittaansa. Kun ovet kahteen saliin vihdoin voidaan avata, niissä odottavat lempihuonekalut ja Ollin levykokoelma.

”Vuodenajat ovat muuttuneet merkityksellisemmiksi. On kiva päästä pitkän talven jälkeen fiilistelemään musiikkia ja makoilemaan sohvalle”, Olli sanoo.

Toinen saleista on kodin valoisin huone. Remontissa säästetyllä opettajankorokkeella on vieraille tarkoitettu futon, jossa Saana ja Olli nukkuvat kesäisin joskus itsekin.

”Salissa nukkuminen tuntuu samalta, kuin olisimme yökylässä omassa kodissamme”, Saana kuvailee.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Saanan ja Ollin Toukolaaksossa osa huoneista on käytössä vain kesäisin – arjen luksusta on viidakkokylpyhuone

Sinun täytyy kommentoidaksesi.