Sisustus Tilaajille

Tunnetko Linnunlaulun Sinisen pitsihuvilan hurjan pelastustarinan? Katso videot ja astu sisään! 

Sininen pitsihuvila Helsingin Töölönlahden rannalla on tuttu näky monelle. Mutta harva tietää, että Linnunlaulun puutaloja uhkasi purku, eikä kukaan huolinut niitä. ­Jorma ja Marja Heleniukselle Sinisen huvilan kunnostus on ollut elämän mittainen seikkailu.

Leskirouva Olga Tähtinen sai päähänsä vuonna 1950, että haluaa ostaa puuhuvilan. Mieleinen löytyikin Linnunlaulun idylliseltä alueelta, Helsingin Töölönlahden rantamilta.

Samalla rouva Tähtinen viitoitti tietämättään tien tyttärenpoikansa Jorma Heleniuksen ja tämän puolison Marjan elämäntyölle.

Linnunlaulun huvilat tunnettiin 1970-luvulle Eläintarhan villoina, sillä alueelle suunniteltiin eläintarhaa 1800-­luvun loppupuolella. Alkuperäisistä rakennuksista jäljellä on ­kuusi. Sininen huvila on säilynyt tuurin ja omistajiensa sinnikkyyden ansiosta. Vanhoja puutaloja ei arvostettu 1960–70-luvulla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.