Sisustus

Uusi ilme keittiöön edullisesti: Nämä 5 vinkkiä haluat lukea, ennen kuin remontoit koko keittiön

Mitä vähemmällä kaappitilalla tulet toimeen, yleensä sen edullisempi keittiöremontti – ja neljä muuta tapaa päivittää keittiötä edullisesti.

Koko keittiötä ei ole pakko vaihtaa, jos kaipaa uutta ilmettä. Päivitys onnistuu myös keskittymällä yksittäisiin ja pienempiin asioihin.

Lue myös: Hanni maalautti kaapit, ja keittiö sai täysin uuden ilmeen – katso ennen ja jälkeen -kuvat edullisesta keittiöremontista

1. Vähennä kaappeja

Jos keittiössä on riittävästi säilytystilaa, keittiön ilmettä voi keventää luopumalla osasta yläkaapeista. Näin vanhaankin keittiöön saa bistromaista tunnelmaa.

Tämä simppeli sääntö toimii myös keittiörempoissa: pienempi keittiö maksaa yleensä vähemmän kuin suuri. Jos siis uskot pärjääväsi esimerkiksi ilman yläkaappeja, uudet kaapit maksavat tuntuvasti vähemmän.

Keittiö ilman yläkaappeja.
Kvikin uusi Veda-mallisto toimii hyvin ilman yläkaappeja. Veda koostuu 40-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Kuva: Kvik

2. Vaihda vain ovet

Edullisemman keittiöremontin voi saada aikaiseksi myös hankkimalla rungot Ikeasta ja ovet toisaalta. Myös vanhoihin runkoihin voi saada eri fiiliksen ihan vain uusimalla ovet.

Pieni keittiö.
A.S. Helsingön persoonalliset ovet, jotka istuvat Ikean runkoihin. Kuva: A.S. Helsingö

3. Uutta ihailtavaa seinälle

Jos keittiökaappien uudistus tuntuu liian rankalta urakalta, tilaan voi kehitellä jotain uutta ja hauskaa katsottavaa. Nappaa osasta yläkaapeista ovet pois ja nosta upeimmat astiat esille tai naputtele tyhjälle seinälle elegantti paikka mausteille tai näteimmille keittiövälineille.

Avohylly, jossa astioita.
Avohyllylle voi nostaa näytille kauneummat astiat. Kuva: Ikea

Lue myös: Keittiö on nyt lämmin ja ajaton – huone, jonka ei haluta näyttävän keittiöltä

4. Älä tyydy tavanomaiseen

Leikittelevät vetimet tai vaikkapa tavallisuudesta poikkea­vat pistorasiat voivat nostaa peruskeittiön hauskuusastetta huomattavasti.

Kaarevat kahvat keittiön kaapeissa.
Ferm Livingin Curvature-kahvat valmistettu mattapintaisesta  messingistä. Kuva: Ferm Living

Lue myös: Millainen on vastuullisesti valmistettu keittiö? Katso vinkit

5. Valaise tila uusiksi

Loisteputket ovat yleensä tehokkaita työskentelyvaloja, mutta kauniimman valaistuksen keittiöön saa, jos ne korvaa led-nauhalla tai -kalustevalaisimilla, jotka valaisevat tyylikkäästi hajavaloa myös sivusuunnassa.

Paneelivalaisimet ja astioita avohyllyssä.
Limenten paneelivalaisimet ovat helppoja ja nopeita asentaa. Kuva: Limente

Juttu on ilmestynyt Kotiliedessä 20/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uusi ilme keittiöön edullisesti: Nämä 5 vinkkiä haluat lukea, ennen kuin remontoit koko keittiön

Sinun täytyy kommentoidaksesi.