Sisustus Tilaajille

Ysäriarkkitehtuuri ja designesineet luovat kansainvälisen tunnelman vaasalaisessa omakotitalossa

Elina ja Tuukka Aitoahon kodin on suunnitellut Tuukan arkkitehti-isä 90-luvulla. Talon tunnelma tuotiin tähän päivään krumeluureja riisumalla.

Pihalla ruiskaunokit ja kehäkukat loistavat maagisesti illan sinisessä valossa. On lämmin ilta. Elina Aitoaho nostaa ison auringonkukka vaasin keskelle puutarhapöytää. Puoliso Tuukka Aitoaho “seurustelee” terassilla perheen 8-vuotiaan Herra-nimisen bassetin kanssa.

“Tämä keto ja iso oleskelupaikka olivat ensimmäisiä juttuja, jotka teimme. Tässä oli aikaisemmin nurmikkoa ja talon edessä rivi tuijia. Isot puut varjostivat keittiötä ja olohuonetta”, Elina kertoo.

Talo on sijoitettu tontin takaosaan, näin on saatu maksimoitua yhtenäinen piha-alue. Talon parina on erillinen autotalli ja varastorakennus, joka antaa näkösuojaa kadulle.
Talo on sijoitettu tontin takaosaan, näin on saatu maksimoitua yhtenäinen piha-alue. Talon parina on erillinen autotalli ja varastorakennus, joka antaa näkösuojaa kadulle.

Villi keto ja oleskelupaikan pelkistetty hiekkakenttä, ovat hieno pari modernin talon kanssa.

“Haaveilen, että pihan keskellä olisi vielä joskus uima-allas. Minusta se sopisi talon henkeen hienosti.”

Lue myös: 1970-luvun sisustustyylissä enemmän oli enemmän – lopputuloksena ihanaa väri-ilottelua vai karmeaa kakofoniaa?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ysäriarkkitehtuuri ja designesineet luovat kansainvälisen tunnelman vaasalaisessa omakotitalossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.