Työpiste toimivaksi

Ergonominen ja siisti työpiste tehostaa ja parantaa työskentelyä ja ehkäisee rasitusvammoilta.

Työpöydän tulisi olla riittävän suuri. Siten saat kaikki työvälineet lähelle. Itselle tärkeät, kauniit esineet saavat viihtymään ja parantavat siten työntekoa.

Työtason korkeuden on hyvä olla säädettävissä, jotta voit työskennellä rennossa asennossa. Pidä näppäimistö ja hiiri sellaisella etäisyydellä, että hartiat pysyvät rentoina ja niska suorassa. Aseta näyttö sopivalle etäisyydelle niin, että kuvaruudun tekstin yläreuna jää silmien tason alapuolelle.

Hyvässä työtuolissa istut tukevasti ja mukavasti. Siinä on säädöt erilaisille työasennoille. Säädä korkeus sellaiseksi, että jalat lepäävät tukevasti lattiassa. Varaa
tuolille myös riittävästi tilaa liikkua.

Valaistuksen on oltava teholtaan riittävä. Suuntaa valo niin, ettei häikäisyjä synny. Huomioi kalusteita sijoittaessasi myös ikkunoista tuleva valo, jotta näytölle ei tule häiritseviä heijastuksia.

Valitse valoteknisiltä ominaisuuksiltaan miellyttävää värinätöntä valoa tuottava valaisin. Täysin värinätön valo vähentää silmien rasitusta ja parantaa keskittymiskykyä. Täysspektrinen lamppu toistaa värit mahdollisimman luonnollisina. Siinä värilämpötila on noin 5500 kelviniä eli päivänvaloa vastaava valkoinen valo, joka antaa energiaa ja virkistää. Hyvä työvalo on myös paloturvallinen.

Lisää vinkkejä kotiin:
Tapetointi piristää kotia
Matot luovat tunnelmaa kotiin
Kattovalaisin valitaan mallin mukaan
Kaikuminen kuriin kotona

Kuva: Tommi Tuomi

Avainsanat

Keskustelu

Miksi kuvituskuvaksi on valittu työpiste, joka ei täytä mitään tekstissä esitetyistä vaatimuksista?
Onhan se kiva Ikean mainos, mutta muuta perustetta en löydä.

Kommentoi juttua: Työpiste toimivaksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X