Koti Tilaajille

Viherkeidas on nyt boheemi ja villi! Näin luot sen parvekkeelle, terassille tai pihalle

On taas tullut aika ladata valoa varastoon. Boheemi ja rento maanläheisyys näkyy pihalla kaikkialla. Puutarhassa sekoitellaan villisti kasveja ja oleiluun valitaan lokoisia kalusteita.

Keväällä on aika aloittaa oman viherkeitaan suunnittelu, sijaitsi se sitten parvekkeella, terassilla tai puutarhan kätkössä. Pihalle keidasmainen fiilis syntyy helposti kalusteiden ja kukkien avulla, mutta parveke ja terassi vaativat panostamista eritoten ulkokasveihin ruukuissa ja istutuslaatikoissa.

Boheemius on nyt ajankohtaista puutarhassakin eli unohda liiallinen jäykkyys. Sekoittele rohkeasti erilaisia heiniä, palmukasveja, pensaita ja kukkia ja pian viidakkomainen piilopaikkasi on valmis.

Asettele kasveja eri korkeuksille

Tunnelmallisen parvekkeen tai terassin salaisuus piilee kasvien sijoittelussa eri korkeuksille. Asettele kasveja siis amppeleihin, pöydälle, penkille, jakkaroille ja lattiatasoon, jolloin saat kivisestäkin ympäristöstä polveilevan vehreän ja pehmeän. Muista asetella kukat ja kasvit riittävän tiheästi!

Pinnalla ovat nyt luonnonmukaiset istutukset, joissa yhdistellään niittymäisiä kukkia, heiniä ja värikäslehtisiä kasveja. Kekkilän trendiraportissa koristeheinistä vinkataan kokeiltavaksi pronssisaraa, kuparisaraa, sininataa ja höyhenheinää, jotka tuovat keveyttä ruukkuistutuksiin.

Lue myös: Parvekeviljelyä rennolla otteella – katso kuvat ihanan rehevästä parvekepuutarhasta!

Kuvassa höyhenheinä ja samettisumakki on istutettu Bacsacin rentoihin säkkeihin, alkaen 31 e, Finnish Design Shop.
Kuvassa höyhenheinä ja samettisumakki on istutettu Bacsacin rentoihin säkkeihin, alkaen 31 e, Finnish Design Shop.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.