Tänään on lokakuun toiseksi viimeinen päivä ja monessa koulussa tai kerhossa saattaa tänä iltana olla halloween -teemaista ohjelmaa tai discoja. Meidän neiti suuntaa tänä iltana Halloween-discoon ystävänsä kanssa. Perjantaina tai lauantaina olen luvannut myös järkätä meillä kotona pienet halloween-juhlat Nealle ja hänen kavereilleen.

Kuppikakut

Siihen liittyen olen koettanut keksiä erilaisia ideoita lasten (ja miksei aikuistenkin) Halloween-herkkupöytään sekä koristeluun liittyen. Nämä ovat kaikki helppotekoisia ja hauskoja tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa.

Noita kuppikakut

Meidän perheessä kuppikakut ovat lempiherkkua ja Nealta tuli pyyntö, että kuppikakkuja ainakin olisi kiva saada tyttöjen halloween-kemuihin. Kuppikakkujen ohjeen voin lukea täältä, tosin minikuppikakkujen sijaan tein isoja kuppikakkuja, joita tällä ohjeella tulee noin yksi pellillinen, eli noin 12-14 kpl.

Halloween kuppikakut

Noita-koristelu on helppo tehdä. Noidan jalat ovat paperipillejä, jotka leikkasin samanmittaisiksi. Tähänhän voi käyttää vaikka minkävärisiä pillejä, myös hauskat värikkäät paperipillit voisivat toimia tosi hyvin. Noidan kengät on tehty mustasta, vähän kimaltelevasta askartelukartongista. Oranssi koristelu on elintarvikevärillä värjättyä Valion vaniljarahkaa, joka on levitetty tasaisesti kuppikakun päälle.

Frankenstein vaahtokarkki-popsit

Frankenstein vaahtokarkit näyttävät ehkä hurjilta, mutta maustuvat hyvältä ja saivat koemaistelussa Nealta isot hurraat johtuen Frankensteinin hiuksista, jotka ovat Fazerin Tyrkisk Peber crush-rouhetta.

Halloween herkut

Vaahtokarkkeja pyöritellään elintarvikevärillä värjätyssä vedessä (korkea pakasterasia on tässä hyvä) ja sen jälkeen ne dipataan turkinpippurirouheeseen, kun vaahtokarkki on vielä hiukan kostea värjäyksen jälkeen. Tuolloin rouhe kiinnittyy helposti vaahtokarkin päälle. Lopuksi Frankensteinille piirretään kasvot mustalla elintarviketussilla, joita voi tiedustella Decanterista. Myös Frankenstein popsien tikkaritikut ovat Decanterista.

Kummitusmarengit

Kummitusmarengit on tehty tavallisten marenkien tapaan, mutta marenkien pursotuksessa käytettävä tylla saa olla vähän isompi pyöreä tylla, jotta haamuista tulee kivan leveitä. Oma tyllani olisi saanut olla isompikin, vaan kyllä näistäkin jo tuli ihan hyvän kokoisia.

Halloween-herkut

Haamujen silmät on pursotettu tummasta suklaasta ja lopuksi haamujen helmat voi vielä dipata sulatettuun, tummaan suklaaseen. Tällaiset haamumarengit voisivat toimia myös kakkujen tai muiden leivonnaisten koristeina.

Kurpitsalyhdyt

Olen jo osallistunut yhdelle kansalaisopiston järjestämälle askartelutyöpajallekin, joka jatkuu vielä viikon päästä keskiviikkona ja siellä on ollut teemana askartele koristeita ja sistusesineitä kotiin metallilangasta. Ja sattui kyllä hyvä tuuri, että juuri viime viikolla kurssin ohjaaja ja paikallisen askarteluliike Mulperin omistaja Minna oli tehnyt malliksi hauskoja kurpitsoja, joita itsekin intouduin tekemään.

Halloween kurpitsalyhty

Näihin tekemiini versioihin kiersin ohuesta sidontalangasta vielä Minnan ohjeiden mukaan ristikot kurpitsojen pohjiin, joka tukevoittaa kurpitsan pohjaa, jolloin se pysyy paremmin pystyssä. Eli näistä tuli ns. kurpitsalyhdyt, joissa voi polttaa tuikkuja. Kahden lyhdyn tekemiseen meni yksi kerä 1.4mm mustaa metallilankaa sekä jonkun verran ohuempaa, mustaa sidontalankaa. Ohutta lankaa tarvitaan sekä lyhtyjen ala- ja yläosan sitomiseen että alaosan tukevoittamiseen.

Hauskaa Halloweenia kaikille!

Halloweeniksi katan tytöille oman halloween-teemaisen herkkupöydän ja laitan kotiin vähän halloween-tunnelmaa. Pieniä asetelmia sinne tänne, vähän teko-hämähäkinseittiä, tekohämähäkkejä ja kynttilöitä sekä tuikkuja luomaan mystistä halloween-tunnelmaa.

Halloween-koristelu

Niin ja nuo kuvan korpinkynsi-kynttilänjalat kiinnittivät huomioni paikallisessa Lillanissa ja ne ovat minusta ihan täydelliset kynttilänjalat halloween-koristeluissa. Hurjan hauskaa halloweenia teille kaikille, jotka sitä ehkä vietätte lastenne kanssa tai ehkä aikuiskokoonpanollakin 🙂

Ensi viikolla sitten taas enemmän jouluisia aiheita tiedossa. Silloin on ehkä tiedossa jo jotain koristeideoitakin jouluun valmistuvaan kotiin. Eli nähdään ensi viikolla!

Lue myös Kotilieden muut halloween-vinkit ja -ohjeet!