Sisustus Tilaajille

5 vinkkiä vanhojen tavaroiden ystävälle – näin ryhdyt keräilijäksi

Keräily vie helposti mukanaan, kun etsimiseen ja löytämiseen jää koukkuun. Tässä 5 vinkkiä harrastuksen alkuun.

Vanhojen esineiden maailmassa on loputtomasti vaihtoehtoja. Mistä saa tietoa, millaiset esineet pitävät arvonsa ja mitä kannattaa varoa? Nämä vinkit auttavat keräilyharrastuksen aloittajaa.

1. Mikä on hyvä keräilykohde?

Ryhdy keräilemään sitä, mikä tuottaa sinulle iloa. Mikä kiinnittää huomiosi kaupoissa, ystävien kodeissa, sisustuslehdissä tai somekuvissa? Sanotaan, että kolme on jo kokoelma. Ehkä kotonasi onkin keräilyharrastuksen alku, jota et vain ole tullut ajatelleeksi. 

Haluatko piristää kotiasi retrovärein, käyttää vintagekoruja, ihailla kauniita huonekaluja vai järjestellä pikkuesineitä? Keräilyyn löytyy monta hyvää syytä, mutta pelkän rahan takia ei kannata aloittaa. Esineiden arvonnoususta ei voi olla varma, ja sitä odotellessa on ikävää katsella tavaraa, joka ei muuten innosta.

Mieti myös, onko sinulle tärkeämpää matka vai perille pääsy. Jos haluat täydellisen sarjan, keskity vaikkapa tiettyyn astiastoon. Jos nautit etsimisestä ja löytämisestä, erilaiset kahvikupit tai suomalaiset lasimaljakot eivät lopu kesken.

Arabian kahvikuppien iloisen värikkäät 1950–70-lukujen kuviot ovat olleet keräiltyjä jo pitkään. Esteri Tomulan Aurinko-kuppi lautasineen 25 e/kpl, Pimee Vintti.
Arabian kahvikuppien iloisen värikkäät 1950–70-lukujen kuviot ovat olleet keräiltyjä jo pitkään. Esteri Tomulan Aurinko-kuppi lautasineen 25 e/kpl, Pimee Vintti. © Pimee Vintti

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 vinkkiä vanhojen tavaroiden ystävälle – näin ryhdyt keräilijäksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.