Sisustus

Arabian ihana Emilia-sarja kuvastaa rentoa elämää ja mukavaa puuhastelua – tunnetko tämän keräilijöiden himoitseman astiaston?

Raija Uosikkisen mustavalkoisen ja graafisen Emilia-astiaston koristekuviot viehättävät pikkutarkoilla yksityiskohdillaan. 1950–60-luvuilla tuotannossa ollut sarja on nyt noussut keräilijöiden suosioon.

Emilia-täti viettää leppoisaa elämää riippukeinussa kirjaa lukien. Puutarha ympärillä rönsyilee kukkaloistossa ja tarjoilupöydälle on katettu kahvit.

Lue myös: Finelin värikäs emalikattila kiinnostaa nyt keräilijöitä – löytyykö sinulta näitä retroaarteita?

Kuvan Emilia-paistivati 160 e, kannellinen rasia 120 e, kuppi 40 e ja pienet seinälautaset 28 e / kpl. Hinta-arviot antoi Osto- ja myyntiliike Ajaton Aika,  Oulu.

Keramiikkataiteilija Raija Uosikkinen on kuvannut Kaj Franckin ja Kaarina Ahon astioihin juuri kaikkea sitä mitä nykyihminen kaipaa. Lautasten, kuppien ja kulhojen koristekuviot kuvaavat rentoa elämää ja mukavaa puuhastelua.

Kuviot on tehty niin tarkasti ja kiehtovalla kädenjäljellä, että ne ovat kuin pieniä satuja.

Ehkä juuri siksi Emilia-astiat erottuvat muusta Arabian tuotannosta ja muiden kuvittajien töistä.

Raija Uosikkisen keramiikka kiinnostaa nyt keräilijöitä

Raija Uosikkinen työskenteli Arabian tehtaiden astia- ja kuviosuunnittelijana vuosina 1947–86. Emilia-sarja oli Arabian tuotannossa vuosina 1957–66.

Graafiset mustavalkoastiat istuvat suomalaiseen kattaustyyliin. Niihin on helppo yhdistää olemassa olevia astioita ja tyhjänä ne ovat kuin pieniä tauluja kattauksessa.

”Raija Uosikkisen ajattomat keramiikka-astiat ovat haluttuja ja liikkuvat hyvin. Niitä hankkivat kaikenikäiset”, osto- ja myyntiliike Ajattoman Ajan yrittäjä Anne Ojanperä sanoo.

Emilia-astioita hankitaan sekä keräilymielessä että käyttöastioiksi.

”Joskus joku on hankkinut meiltä Emilia-sarjaa myös nimipäivälahjaksi”, Ojanperä sanoo.

Lue myös: Marimekon klassikkokuosit kiinnostavat nyt keräilijöitä – löytyykö sinultakin näitä aarteita?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Arabian ihana Emilia-sarja kuvastaa rentoa elämää ja mukavaa puuhastelua – tunnetko tämän keräilijöiden himoitseman astiaston?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.