Sisustus Tilaajille

Ensitreffeillä kerrottu haave vanhasta talosta toteutui: remontoidussa pohjalaistalossa muovia on vain sähköjohdoissa

Eeva ja Jussi Paljakka puhuivat vanhasta talosta jo ensitreffeillään. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin perheen kotipihaa komistaa kolme sinne siirrettyä 1800-luvun hirsipytinkiä.

Eeva ja Jussi olivat tavanneet vuonna 2002 netissä ja sopineet ensitreffeistä Helsingin ­legendaariseen Juttutupa-ravintolaan. Siellä Jussi jo mainitsi haaveilevansa vanhasta ­talosta tai sellaisen siirtämisestä. Eeva vastasi, että ­rakastaa kaikkea vanhaa.

”Olen vain vuoden sinua vanhempi”, ­Jussi oli tokaissut.

Nyt valtavassa avotakassa kohisee tuli ja mamsellimallinen kaappikello raksuttaa. Vielä hetken iso hirsitalo on rauhallinen ennen kuin Hilma ja Saima palaavat koulusta. Tuvassa Eeva ja Jussi Paljakan perhe kokoontuu syömään, puimaan päivän tapahtumat ja katsomaan televisiota – jos ehtivät, sillä pariskunnalla on aina jokin rakennus- tai muu projekti käynnissä. Vihdoin työn alla on pihapiiri, joka on ollut vuosikaudet hirsikasojen, maamassojen ja rakennusmateriaalikekojen valtaama.

Lue myös: Kalevi osti kartanon kysymättä vaimoltaan – kaupat tehtiin uimahallin porealtaassa: ”Ihan tähän en ollut varautunut”

Vanhan talon makuuhuone.
Paljakat ovat erikoistuneet hankkimaan niin rakennustavaraa kuin huonekaluja pilkkahintaan tai jopa ilmaiseksi. Eeva ja Jussi ovat valmiita käyttämään aikaa vanhojen tavaroiden kunnostamiseen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.