Sisustus Tilaajille

Finlaysonin Jukka Kurttila oppi remonttitaidot raksalla, kun sai potkut lukiosta – katso kuvat hänen kakkoskodistaan!

Tyhjilleen jäänyt Vartsalan sahan ­johtajan talo ­Halikonlahden rannalla Salossa sai uuden ­elämän. Minna ja Jukka Kurttila remontoivat siitä kakkoskodin etätyöhön ja vapaa-aikaan.

Ensin ihastuksen herätti paikka, merenranta­tontti vanhoine tammineen. Vaikka pihapiiri oli pusikoitunut viime vuosikymmenet, suuret jalopuut erottuivat.

”Heti kun astuimme pihaan, katsoimme toisiimme niin, että välittäjä ei näe: tämä se on!” Minna Kurttila kertoo.

Hän oli kiertänyt puolisonsa Jukka Kurttilan kanssa ympäri Etelä-Suomea etsimässä kakkoskotia. Vartsalan ­sahan johtajan talo kiinnosti Minnaa osittain siksi, että hänen mummonsa oli Salosta. Seutu oli siis tuttua.

Ratkaisevaa päätökselle olivat kuitenkin vanhat tammet ja tunnelma.

”Tämä oli heti tuttu, kodin oloinen.”

Tyhjillään olleessa talossa oli edessä suuri urakka, josta ei haluttu ikuisuusprojektia. Kaupat tehtiin syksyn alussa vuonna 2020, ja pian pariskunta jo nukkui osan ­viikosta makuupusseissa remonttipölyn keskellä. Tavoitteena oli päästä jouluksi kotiin, ja se onnistui.

”Remontissa ei tullut yllätyksiä, kuntotarkastus oli tehty. Meillä oli kuitenkin asenne, että vanhassa talossa voi tulla mitä tahansa eteen. Olimme aiemmin remontoineet rintama­miestalon Helsingissä ja kaupunkiasuntoja sekä rakentaneet perinnetalon Iissä, missä Jukalla on sukua.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.