Sisustus Tilaajille

Löytyykö kaapeistasi vanhoja Kalevala Korun koruja? Näin tunnistat aidot yksilöt

Kalevala Korun mallit ovat tuttuja, mutta harva tietää, miten yritys sai alkunsa. Vahvoista naisista inspiroituneet korut ovat kunnianosoitus taruille, luonnolle ja naisten tulevaisuudelle. 

Alussa ei suinkaan ollut koru vaan patsas. Suomalaisille hyvin läheisen Kalevala Korun tarina alkaa jo 1930-luvulta, kirjailija Elsa Heporaudan ideasta. Hän, yhdessä yhteiskunnallisesti aktiivisten ystävättäriensä kanssa, halusi kunnioittaa kalevalaista naista ­pystyttämällä tämän kunniaksi patsaan.

Varojen hankkimiseksi päätettiin valmis­taa myyntiin koruja, joiden mallit pohjau­tuisivat muinaissuomalaisiin koruihin. Ensimmäiset koruaiheet valittiin Kansallismuseon kokoel­mista.

Talvisota kuitenkin muutti suunnitelmia. Toimikunnan naiset katsoivat ­hädänalaisten auttamisen patsasta akuutimmaksi asiaksi ja kerätyt varat suunnattiin lasten, äitien ja ­Karjalan evakoiden hyväksi.

Louhi-patsas pystytettiin viimein vuonna 1946, mutta sitä suurempi saavutus oli naisten rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta syntynyt yritys.

”Kalevala Korun tarina on ennen kaikkea tarina naisten rohkeudesta tuolloin vielä hyvin miesvaltaisessa yhteiskunnassa”, yrityksen portfolio manager Mari Kotka miettii.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.