Sisustus Tilaajille

Ida ja Oscar alkoivat pyörittää historiallista sukutilaa ilman aiempaa kokemusta maatilan hoidosta: ”Ei ole ongelmia, vain riemullisia haasteita”

Ida ja Oscar tajusivat, ettei sukukartanon ­pelastaminen onnistuisi ilman uutta kannattavaa liiketoimintaa. ­Ideoinnin tuloksena syntyi kulttuuritila.

Vaikka merta ei näy, sen tuoksun tuntee. Pelloille on alka­nut kerääntyä etelään suuntaavia joutsenia. Ida Söderström tietää kertoa, että kurjet ovat juuri nyt Kuopion korkeudella. ­Tänne rannikolle ne saapuvat huomenna.

”Lintujen seuraaminen ei todellakaan kuulunut edelliseen elämääni, joka oli kiireistä ja hajanaista. Työskentelin Helsingissä kansainvälisen terveydenhuoltoalan yrityksen myyntipäällik­könä ja matkustin työni takia paljon maailmalla. Pianistina ja laulajana työskentelevä Oscar oli viikonloppuisin keikoilla ja studiolla teke­mässä musiikkia. Yhteistä aikaa oli vähän”, Ida sanoo.

Nykyään pari työskentelee yhdessä Raaseporissa Kansjerfin ­tilalla, joka on kuulunut Oscar Gräsbeckin suvulle vuodesta 1811.

Rööperin vilske vaihtui maalaiselämään, kun Oscar ja Ida päättivät ottaa sukukartanon hoitaakseen. Nyt pariskunnan boheemiin maatila-arkeen kuuluu viljelyn ja eläintenhoidon lisäksi joogaa ja pianokonsertteja.

Tänäkin aamuna Ida on suunnannut heti herättyään tallille. Ratsastusta harrastavalle Idalle viime kesänä hankitut kaksi hevosta ovat pitkäaikaisen haaveen täyttymys. Hevosten lisäksi hoitoa vaativat myös tilan lampaat, kanat, kanit, kaksi kissaa ja koira.

Maatilan ja kiinteistöjen hoito on Oscarin vastuulla, ­samoin kuin pariskunnan perustaman Kansjerfin kulttuuritilan ravintola- ja majoitustoiminnan pyörittäminen. Ida vastaa yrityksen liiketoiminnasta, taiteilijaresidenssistä ja joogaretriiteistä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.