Sisustus Tilaajille

Susanne ja Henrik toteuttivat unelmansa ja muuttivat saareen – nyt kotimatka taittuu aina veneellä

Susanne on viettänyt lapsuudestaan ­saakka ­onnellisia kesiä sukunsa kesäpaikassa Hangon ­saaristossa. ­Eläkkeelle jäätyään hän toteutti unelmansa ja muutti puolisonsa ­kanssa ympärivuotisesti Kadermon saarelle.

Kesäkoti Kadermon saarella Hangon ulkopuolella oli kuin ankkuri synnyinmaahan Ruotsissa asuville Susanne Fabritiukselle ja Henrik ­Bäckströmille. Susanne oli muuttanut Tammisaaresta lahden taakse alun perin opiskelemaan jo 80-­luvulla ja jäi sille tielleen, mutta lapsesta saakka tuttu suvun kesäpaikka Ekskär oli hänelle rakas. Susanne osti tilan itsel­leen, kun hänen isoäitinsä Sigrun kuoli vuonna 1984.

Kun Susanne jäi eläkkeelle ja pandemia jylläsi, paris­kunta päätti pakata muuttolaatikot Uppsalassa ja asettua Suomeen ja Ekskäriin ympärivuotisesti.

Miten päädyitte Kadermon saarelle?

Susanne: ”Olen onnellinen siitä, että löysin miehen, ­joka ­jakaa kanssani rakkauden Ekskäriin. Henrik rakastaa ­merellä liikkumista ja viihtyy täällä. Oli aina haikeaa, kun ­lomien jälkeen piti laittaa kesäkoti talviteloille ja lähteä pois. Vuosien varrella aloimme enemmän ja enemmän miettiä, voisimmeko kenties asua Kadermossa.”

Henrik: ”Olen jopa hiihtänyt saareen talvisin jo silloin, kun paikka oli vain kesäkäytössä. Pari vuotta sitten toteutimme unelmamme ja muutimme tänne lähes pysyvästi. Toimivan netin ansiosta olen voinut tehdä konsultin työtäni etänä.”

Saunamökki ottaa saareen tulijat lämpimästi vastaan. Henrikin rakentama tukeva laituri on ­kestänyt monia jäisiä talvia.
Saunamökki ottaa saareen tulijat lämpimästi vastaan. Henrikin rakentama tukeva laituri on kestänyt monia jäisiä talvia.
Susanne on onnellinen, kun saa nyt asua vakituisesti paikassa, johon liittyy monia upeita muistoja lapsuusvuosista alkaen. Myös Henrik viihtyy Kadermossa.
Susanne on onnellinen, kun saa nyt asua vakituisesti paikassa, johon liittyy monia upeita muistoja lapsuusvuosista alkaen. Myös Henrik viihtyy Kadermossa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.