Sisustus Tilaajille

Kotimuseo, taidetta, seitsemän muuria ja puuhella! Kaarinan ja Tapion koti Rauman sydämessä on pullollaan kirjavaa historiaa

Vanha talo ei sovi niille, jotka haluavat asua virheettömässä kodissa. Vinot nurkat ja elämisen jäljet kuuluvat hirsitalon henkeen, sanovat Vanhan Rauman sydämeen asettuneet Kaarina ja Tapio Nurmi.

Wälmlän tai Välmilän nimellä tunnetun talon tontti on yksi varhaisimpia asutettuja tontteja Vanhan Rauman alueella.

Sen todistavat tontilla oleva keskiaikainen holvikellari sekä Kansallisarkistossa säilytettävä raastuvanoikeuden pöytäkirja. Siitä käy ­ilmi, että Antti Välmi -niminen mies tuomittiin vuonna 1504 pellavakankaan ­varastamisesta kolmen markan sakkoon. Pöytäkirjassa mainitun talon nimi on Wälmlä.

Tontilla olevat rakennukset tuhoutuivat vuonna 1682, kun Raumalla riehui viimeisin suuri kaupunkipalo. Vain vankka ­holvikellari säilyi liekeiltä.

Wälmlän nykyisistä, 1800-luvulta peräisin olevista rakennuksista tai tuonaikaisten asukkaiden vaiheista tiedetään vain vähän.

”Tyypillistä Vanhan Rauman taloille on, että niitä on rakennettu pikkuhiljaa: muutettu, laajennettu ja nykyaikaistettu vuosikymmenten varrella”, Kaarina ja Tapio Nurmi kertovat.

Ostospäätös on rohkea ja impulsiivinen teko

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.