Askartelu Tilaajille

Kun itse tekee, niin säästää – Stina päästi mielikuvituksen valloilleen rintamamiestalossa

Stinan koti täynnä ovelia diy-oivalluksia. Vanha televisio on nyt kissanpeti, ja sohvapöydän Stina teki Nokian kumitehtaan vanhasta puulaatikosta.

Stina ja Jarmo Tuomisen rivitalokoti tuntua ahtaalta lasten kasvaessa 90-luvulla. Vanha koti myytiin, ja hetki ehdittiin asua Stinan vanhempien kotona evakossakin, kunnes sopiva rintamamiestalo tuli peruuntuneiden kauppojen takia myyntiin.

Talon sisustus oli jäänyt 70-luvulle ja värit seinissä ja lattioissa olivat varsin vauhdikkaat: vihreää, oranssia, punaista ja sinapinkeltaista. Pinnat eivät perhettä kuitenkaan säikäyttäneet, kaikenhan saattoi laittaa mieleisekseen.

Muutoksia ja hankintoja tehdään maltilla 

Sanonta ”itse tein ja säästin” pätee hyvin Stinan ja Jarmon tapaan laittaa kotia. Kun pariskunta muutti rintamamiestaloon, kaikenlainen remontointi oli heille uutta. Rohkeasti he lainasivat kirjastosta remonttikirjoja ja opettelivat niiden avulla tapetoimaan, maalaamaan ja kaakeloimaan. Muutoksia tehtiin maltilla ja muun muassa alkuperäiset ikkunat ja sisäovet säästettiin.

Jonkin verran huonekaluja on saatu sukulaisilta, kuten molempien vanhemmilta saadut tiikkiset senkit. Uusia kalusteita on tuunattu mieleisiksi esimerkiksi vaihtamalla vetimet.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.