Maalla Tilaajille

Maalla-kolumni: Hillosta peräkärryyn

Maalla-lehden kolumnisti Riitta Lehtimäki miettii viime vuoden kulkua. Ihmiset ja tavarat etsivät yhä paikkaansa, kun Käpylän puutalosta on muutettu kerrostaloon. Kesäkoti Kiljuskärki tuo ajatuksiin valoa.

Viime vuosi oli yhtä hullunmyllyä, vaikka ei tehty Puu-Käpylässä keittiöremonttia, eikä saatu Kiljuskärjen grillimajaan vieläkään ikkunoita. Sen sijaan möimme Käpylän-kodin ja siinä ohessa yhden sukulaistalon.

Kaappien tyhjennyksestä sekä Meirän miehen lähes kaksimetrisestä varresta ja 47-numeroisesta kengästä oli hyötyä, sillä pystyimme varustamaan tyhjin käsin maahan tullutta Ukrainan-pakolaista. Oli ilo antaa lakanoita, pyyh­keitä ja astioita tarvitsevalle. Onneksi Meirän mieheltä liikeni toiselle parimetriselle kaikkea sandaaleista toppatakkiin ja uimahousuista villapaitoihin.

Tungin avustuskasseihin myös Kiljuskärjessä keitettyä mansikkahilloa. Noista hillopurkeista Mihail ilahtui eniten. ”Ihan kuin mummoni tekemää”, hän kiitteli liikuttuneena.

Lue lisää: Nyt neulotaan Ukrainan väreissä! Katso käsityöläisten 8 upeaa tuenosoitusta hätää kärsiville

Mies katosi varastoon

Jopa koiramme Vickan ­halusi paeta kerrostalokodista. Vickan luikahti ovesta ulos heti, kun se oli raollaan. Löysin kadonneen epelin milloin rappukäytävästä, milloin hissistä odottamasta, että joku veisi vapauteen ja omalle pihalle. Teki mieli kuiskata karvakaverin korvaan, että samoissa tunnelmissa ollaan. Ei ole kunnon ihmis- eikä koiranelämää ilman puutarhaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maalla-kolumni: Hillosta peräkärryyn

Sinun täytyy kommentoidaksesi.