Sisustus Tilaajille

Mari sisusti vanhan huvilan klassisen runsaasti: ”Estetiikka on minulle lähes pakkomielle” 

Hevosten kanssa työskenteleviä Maria ja Maxia yhdistää halu elää esteettisesti kauniissa ympäristössä sekä rakkaus taiteeseen ja eläimiin. 

Häyhä-Guerrin perhe asuu 1900-luvun alussa rakennetussa huvilassa Vihdin Huhmarissa. Talossa on tehty mittavia remontteja, mutta säästetty paljon alkuperäistä, kuten yhdeksän kaakeliuunia ja alkuperäiset ikkunat. Talon tyyliä täydentävät vuosien varrella keräillyt huonekalut ja esineet.

Rakennuksessa ja sen sisustuksessa näkyy moni Maria ja Maxia yhdistävä asia. Lännenratsastuksen ja hevosten koulutuksen parissa työskentelevä aviopari jakaa kiinnostuksen taiteeseen, hevosiin ja perhe-elämään.

Matto on huudettu Bukowskilta käytettynä.
Mari yhdistelee sisustuksessa aidosti vanhaa ja vanhaa tyylikkäästi jäljitteleviä huonekaluja. Olohuoneen kristallikruunut ovat ”retroa” ja hankittu Lahden antiikkitukusta. Matto huudettu Bukowskilta käytettynä. Taljalla peitetty sohva odottaa verhoilua.

Millainen on talon historia?

Ruotsalainen tekstiilitehtailija rakennutti itselleen kodin Vihdin Huhmariin vuonna 1913. Rakennus muistuttaakin enemmän Tukholman saariston huvilaa kuin suomalaista maalaistaloa. Suomen poliittiset olot vuonna 1918 saivat tehtailijan palaamaan Ruotsiin.

Toisen maailmansodan aikana huvila toimi kesäpensionaattina, jossa kesiä vietti tärkeitä virkamiehiä, kuten ­Edwin Linkomies. Mahdollisesti myös itse Mannerheim pistäytyi talossa pääministerin luona valtion asioissa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.