Sisustus Tilaajille

Mikä muodonmuutos! Entinen navetta on nyt mummolan henkeen sisustettu koti

Punamullalla sävytetyssä navetassa ovat ammuneet lehmät ja ruokailleet ravintolavieraat. Nyt iso tila on persoonallinen ja lämmin koti.

Vanha myytävänä oleva navettarakennus osui sattumalta Huovisen perheen silmiin, kun nämä olivat etsimässä uutta kotia. Johanna Huovisen rakkaus vanhoihin taloihin oli syttynyt jo aiemmin, rintamamiestalossa asuttujen vuosien aikana.

Vuonna 1924 rakennetussa, Oulussa sijaitsevassa navetassa oli toiminut vuosien ajan ravintola. Niinpä rakennuksessa oli suurtalouskeittiö sekä laajoja ruokailu- ja kokoustiloja.

Ensimmäiset ajatukset 200 neliön kokoisesta navetasta kotina olivatkin vähän epäröiviä. Ravintolan muuttaminen kodiksi tarkoitti tilojen remontoimista.

Tiilestä ja puusta rakennetun navetan henki kuitenkin valloitti Johannan. Tarkempi tutustuminen sisätiloihin johti siihen, että perhe päätti ostaa rakennuksen.

Maalaistalon sisustus
Kaapit ja hyllyt ovat navettakodin emännän intohimo. Myös kirpputoreilta mukaan tarttuneita pitsipeitteitä löytyy kodin jokaisesta huoneesta. Pöydän kansi teetettiin vanhoista lattialankuista.
Mummolan sisustus
Keittiöstä eteiseen avautuvat kauniit pariovet. Puisen koristeen oviaukon päälle Johanna teki itse. Puuportaiden yläpäässä on keittiön päälle sijoittuva avoparvi. Rytmikkään vaakalaudoituksen vaalea sävy tuo valoa huoneisiin, jossa ikkunat ovat pieniä.

Lue myös: Minnan ja Jarkon unelma oli muuttaa maalle vanhaan hirsitaloon – uusperheen lapsilta tuli alkuun täystyrmäys

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.