Juhlat Tilaajille

Onko kaapissasi aarre? Nämä Arabian retrokupit kiinnostavat juuri nyt!

Arabian kahvikuppien koristeiden tyylit ja tekniikat uudistuivat 1960–70-luvuilla. Katso, millaiset värikkäiden vuosikymmenten kuviot puhuttelevat jälleen.

Kun kahvimukit ja valkoisuus valtasivat alaa 1900-luvun lopulla, 1960–70-lukujen kuviolliset kupit siivottiin pois epämuodikkaina. Jos hyvin kävi, ne päätyivät mökille tai vintille. Nyt ne voi taas kaivaa esiin. Tarjontaa on runsaasti myös vanhan tavaran liikkeissä.

2000-luvun aikana Arabian astioiden keräily on muuttunut, kertoo turkulaisen Wanhat kupit -liikkeen kauppias Harri Koski.

”Olen pitänyt liikettä 17 vuotta. Aluksi kaikki vanha Arabia kävi kaupaksi. Nyt 1960–70-luvut ovat suosituimpia ja 1950-lukua vanhemmalle ei ole paljoa kysyntää.”

Arabian painotekniikka uudistui

1960–70-lukujen designissa elettiin värikästä uudenlaisten muotojen, materiaalien ja kuvioiden aikaa. Muutos näkyi myös Arabian kahvikupeissa. Koristeiden uudistamisessa auttoi osaltaan tekniikan kehitys.

Aiemmin Arabian koristeiden yleinen tekniikka oli ollut kuparipaino, jolla syntyi tarkkoja viivoja. 1960-luvulla tehtaalla otettiin käyttöön seri- eli silkkipaino. Se mahdollisti suurten tasaisten väripintojen painamisen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.