Sisustus Tilaajille

Onko sinulla rottinkihuonekaluja? Etenkin 1980–90-lukujen rottinki on nyt nousussa

Luonnonläheinen, lämmin ja keveä rottinki viehättää nyt sisustuksessa. Köynnösmäinen rottinkipalmu on aikojen kuluessa taipunut moneksi.

Rottinkituolit, pöydät, tarjottimet ja muut esineet vaihtavat nyt omistajaa vilkkaasti vanhan tavaran liikkeissä. Valikoimaa katsellessa muistuu mieleen mummolan lasikantinen kukkapöytä. Entä minne joutuikaan joskus parvekkeella ollut rottinkituoli?

Pelkistetyn sisustusmuodin keskellä rottinki painui unohduksiin. Nyt se taas kiehtoo.

”Koskaan rottinki ei kuitenkaan mennyt kokonaan pois. Sitä on niin monessa, ettei sitä aina tule edes ajatelleeksi”, vintagekauppias ­Nora Helanto-Woodbridge sanoo.

Hänen Fleastyling-liikkeestään Helsingistä löytyy monenlaisia rottinkiesineitä 1800-luvulta 1900-luvun lopulle.

”Nyt näkisin, että nousussa on erityisesti 1980–90-lukujen tyylinen rottinki.”

”Luonnonläheisyys vetoaa. Rottinki on pehmeä materiaali, jollaista nyt kaivataan”, ­Nora Helanto-Woodbridge arvioi tämän hetken suosion syytä.

Kevyt rottinki on kätevää sisustuksessa, ja varsinkin läpinäkyvät punokset ovat siroja ja ilmavia pienissäkin tiloissa. Käsintehdyt kalusteet ovat kaikki hieman yksilöllisiä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.