Sisustus Tilaajille

Perhe odotti 16 vuotta unelmien kotiaan: Tältä näyttää Savonlinnan vanhimmassa asuinrakennuksessa

Unelmat voivat toteutua. Mehtosen perhe nauttii elämästä kaupungin vanhimmassa asuinrakennuksessa. Pihalta on näkymä Saimaalle ja talon edestä Olavinlinnan torneihin.

Muistakaa meidät, jos joskus päätätte luopua tästä kodista!

Tiina ja Jarkko Mehtonen eivät aavistaneet, että hetken mielijohteesta heitetty lause tulisi vuosia myöhemmin vaikuttamaan merkittävästi heidän elämäänsä.

Mehtoset ovat 25 avioliittovuotensa aikana vaihtaneet asuntoa useamman kerran. Yksi niistä sijaitsi vuosituhannen vaihteessa Savonlinnan Linnankadulla, kaupungin vanhinta asuinrakennusta vastapäätä.

”Ihastelimme rakkaudella remontoitua puutaloa, ja mielessä alkoi elää unelma, että voisiko tuo upea vanha kaunotar joskus olla kotimme. Kun saimme kyläilykutsun silloisen omistajan luo, tokaisimme ääneen haaveemme.”

Kului lähes 16 vuotta. Mehtoset olivat myyneet asuntonsa, ja etsivät uutta kotia keskustan tuntumasta. Juuri kun alkoi tuntua, että mitään sopivaa ei löydy, he saivat puhelinsoiton. Naapuri vuosien takaa oli päättänyt myydä kotitalonsa.

”He olivat pohtineet, että me olisimme sopivat jatkamaan tuon aarteen vaalimista. Astuimme lasiverannalle ja päätös oli jo siinä selvä. Kaupat syntyivät puhtaasti tunne edellä. Toki tiesimme, miten hyvää huolta aikaisemmat omistajat olivat talosta pitäneet.”

Perinnekoti
Tiina ja Jarkko Mehtonen kokevat saavansa kodissaan parhaat palat sekä maalais- että kaupunkilaiselämästä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.