Sisustus Tilaajille

Tunnetko Puu-Käpylän kiehtovan historian? Vielä 60-luvulla puutalojen tilalle suunniteltiin elementtitaloja

Sata vuotta sitten asunto-osuuskuntien jäsenet ­pystyttivät ­  Helsingin Puu-Käpylää hartiapankin avulla. Nykyiset ­asukkaat arvostavat samoja asioita kuin 1920-luvun pioneerit: ­  puutarhanhoito ja talojen vaaliminen ovat elämäntapa.

Eivätpä osanneet kirvesmiehet, viilaajat ja sekatyömiehet perheineen sata vuotta sitten arvata, että tilapäisiksi aiotuista, tulitikkulaati­koiksi haukutuista Helsingin Puu-Käpylän ­taloista voisi asukas lähteä töihin lentokentälle. Tämä on kuitenkin arkea Asunto-osuuskunta Kävyssä asuvalle purseri Juha Kuurneelle, joka singahtaa Lontoon- tai New Yorkin-lennolle vartissa kotoaan.

Työväen asuntopulaa helpottavasta asunto-osuuskunnasta on tullut koulutetun keski­luokan asuin­paikka, mutta asumisen toiveet ovat pysyneet ­samoina: oma puutarha ja vanhan talon nikka­rointi omin käsin on tärkeää.

”Muutin Asunto-osuuskunta Käpyyn kymmenen vuotta sitten. Käpylä alkoi keskustassa asuneesta tuntua heti kodilta: olo oli kuin asuisi pikkukylässä, mutta raitiotietiekiskojen sisällä”, ­Juha sanoo.

”Käpylässä pidetään kirjastoa olohuoneena, eivätkä käpyläläiset halua luopua siitä”, lukemista harrastava Juha sanoo. Osa kodin kirjoista periytyi hänelle edelliseltä omistajalta.

Hän asui Helsingin keskustassa 1800-luvun lopun kattohuoneistossa ja kuvitteli kapua­vansa talon portaita vielä vanhana miehenä.

”Mutta kaipasin koko ajan pihaa ja käsillä teke­mistä. Kavereitani asui Käpylässä, ja olin siten tutustunut kaupunginosaan ja sen vehreisiin pihoihin.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.