Joulu Tilaajille

Riikan ja Jarkon hurmaava koti vanhassa kansakoulussa on pullollaan jouluista tunnelmaa – näin lapsiperhe rakentaa juhlan upeaan tupaansa

Päiväunet pylvässängyssä, kuusi omasta metsästä ja pitkään haudutettu joulupuuro – niistä koostuu tämän viisihenkisen perheen joulu. Riikka Laulaisen ja Jarkko Vuorisen koti vanhassa kansakoulussa herää jouluna ihan uudella tavalla eloon. Entisissä luokkahuoneissa raikuvat tutut, rakkaat joululaulut kuin lapsuuden kuusijuhlassa.

Tikkalan koulun vanhassa ruokalassa on neliöitä yksiön verran. Enää ei avaraa tilaa hallitse muovimukien kaikuva kolina ja tarjottimien räminä, vaan hopeisten aterimien hillitty kilahtelu juhlaposliineja vasten.

Riikan ja Jarkon tummasävyisen ruokasalin pitkän pöydän ääreen mahtuu kokoontumaan jouluksi viisihenkisen perheen lisäksi aimo joukko vieraita.

”On aina ihanaa suunnitella kattaus tähän huoneeseen. Juhlaa varten kaivan vanhat Arabian-aarteeni astiakaap­pien kätköistä. Kattausliinoiksi valitsen vanhaa puuvillaa tai pellavaa”, Riikka Laulainen kertoo.

Riikka ja Jarkko muuttivat Tikkalan kylälle Jyväskylään toistakymmentä vuotta sitten. Riikka ihastui jo silloin kivenheiton päässä silloisesta kodista sijainneeseen vanhaan koulurakennukseen ja haaveili sen remontoimisesta kodiksi. Urakka tuntui nuorenparin vauva-arjessa kuitenkin liian suurelta.

Kun koulu tuli uudelleen myyntiin vuosia myöhemmin, Riikka ja Jarkko päättivät toteuttaa haaveensa. Heistä ­tuli koulun omistajia.

”Meistä tuntui aina, että jotain puuttuu. Tunne oli niin voimakas, että päätimme ostaa tämän koulun – huolimatta siitä, mitä kaikkea se toisi tullessaan.”

Tikkalan puinen koulurakennus on kylän maamerkki. Se on julkisivultaan suojeltu.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.