Hallittu väripaletti kokoaa rustiikkisen sisustuksen uudet ja vanhat esineet kokonaisuudeksi. Patina vain parantaa tunnelmaa.

Rustiikkinen mökkisisustus syntyy yhdistelemällä sopivasti uutta ja vanhaa – nappaa vinkit, joilla luot tyylin!

Rustiikkinen mökkisisustus saa potkua patinoituneesta puusta, väreistä ja kuosien yhdistelystä. Katso yhdeksän tuotetta, joilla luot tyylin.

Jos kesämökkinäsi sattuu olemaan vanha talo, jonka lattialankut narahtelevat ja ikkunat ovat viehättävästi suupuhallettua lasia, saatat nauttia patinasta. Ota patina myös osaksi sisustusta. Rustiikkinen mökkisisustus tuo vanhan talon parhaat puolet esille ja luo kodikkaan lämpimän tunnelman huonetiloihin.

Yhdistele uutta ja vanhaa, massiivipuisia huonekaluja kirpputorilta tai antiikkiliikkeestä, räsymattoja, värillistä lasia ja esimerkiksi uutena ostettuja paperivarjostimia, kuviotekstiilejä ja tekstiilipäällysteinen sohva.

Päätä rustiikin sisustuksen väripaletti ja kartuta sisustusta vain siihen sopivilla esineillä. Inspiraatio väripalettiin voi löytyä vaikkapa räsymatosta, joissa usein toistuvat tummanpunainen ja tummansininen sävy. Yhdistä ne esimerkiksi tummanharmaalla maalattuihin puuhuonekaluihin ja pidä suuret pinnat selvästi vaaleampina. Tekstiileissä sopii mainiosti yhdistellä erilaisia kuoseja, kunhan ne ovat sävymaailmaltaan yhdenmukaisia.

Rustiikkinen sisustus suosii luonnonmateriaaleja: massiivipuuta maalattuna ja puunvärisenä, puuvillaa, pellavaa, villaa, paperia, lasia, keramiikkaa. Ne ovat paitsi kestäviä, myös ikääntyvät kauniisti.

Lue myös: Sanna Laurila palauttaa vanhoja puuhuonekaluja loistoonsa: parhaat pigmentit hän sekoittaa itse

Patina vain parantaa puisia huonekaluja. Etsi rustiikkiseen mökkityyliin sopivia huonekaluja myös käytettynä ja yhdistele uutta ja vanhaa.

Patina vain parantaa puisia huonekaluja. Etsi rustiikkiseen mökkityyliin sopivia huonekaluja myös käytettynä ja yhdistele uutta ja vanhaa.

Rustiikkinen mökkisisustus: Näillä tuotteilla onnistut

1. Kierrätysmateriaalista valmistetut Räsypala-matot valmistetaan vanhoista lakanoista, 135 x 180 cm, 162,95 e, Finlayson.

2. Villaa ja pellavaa oleva Tulppaani-tyynynpäällisessä on eläväinen kudottu pinta ja kauniit murretut sävyt, 45×45, 59,90 e, Lapuan Kankurit.

3. Kauneimmat astiat saavat jäädä esille. Bloomingvillen keraaminen Sandrine-vesikannu, 65  e, Nordic Nest.

4. Luonnonmateriaalista tehdyt kassit ja korit ovat käteviä säilyttimiä. Piilota vaikkapa kauppakassit tyylikkääseen koriin, 26,95  e, Anno collection.

Lue myös: Kirkonkellojen ääni sinetöi Mia-Stiinan ja Jarin mökkikaupat: ”Se oli merkki”

5. Hajauta valo. Usean valonlähteen taktiikalla saavutat parhaan tunnelman kodin sisustuksessa. Sandra-pöytävalaisin, 110  e, Pentik.

6. Kauniisti kuluneelta näyttävä Silea-tuoli on jalavaa. Tuolin istuinosa on rottinkipunosta, 349 e/2 kpl, Ellos.

7. Metallinen Aura-kattovalaisin on selkeälinjainen, mutta se sopii myös maalaisromanttiseen tyyliin, 99 e, Pentik.

8. Säväytä vaaleaa sisustusta sinisellä kaapilla. Massiivipuinen Cornelia-kaappi, 499 e, Ellos.

9. Sivustavedettävä sohva tarjoaa sekä istuinpaikan että vierassängyn, materiaalina terveleppä, useita pintakäsittelyvaihtoehtoja ja kokoja, alk. 1 090 e, Juvi.

Lue myös: Nämä design-esineet viedään nyt käsistä! Kolme second hand -kauppaa kertoo tämän hetken myyntihittinsä

Juttu on julkaistu Maalla Mökki -bookazinessa 2021.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rustiikkinen mökkisisustus syntyy yhdistelemällä sopivasti uutta ja vanhaa – nappaa vinkit, joilla luot tyylin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X