Sisustus Tilaajille

Suomalais-ranskalainen pariskunta pelasti vanhan pihasaunan: ”Saunasta hankeen pölähtäminen on elämys”

Sympaattinen saunarakennus puukiukaineen ja kantovesineen odotti vanhaan kouluun muuttanutta perhettä. Uudistukset on tehty vanhaa vaalien.

Maarit ja David Bendeconin perheen rivitaloelämä Jyväskylän Säynätsalossa vaihtui maaseudun rauhaan reilut kymmenen vuotta sitten, kun ystävä vinkkasi myynnissä olleesta vanhasta koulurakennuksesta keskellä maaseutua. Kaupat talosta tehtiin vuonna 2010.

”Hurmaannuimme heti tänne Liisanperälle tullessamme, ja ehkä katselimme näkymää hieman liiankin vaaleanpunaisilla laseilla”, pariskunta kertoo.

Alkumetreillä ihastuksen tueksi vaadittiin rutkasti mielikuvitusta. Piha oli umpeen heinittynyt ja koulurakennus kaipasi kipeästi remonttia.

Koulun pihapiirissä oli vanha saunarakennus, jonka lämmittäjänä toimi puhki palanut kiuas. Löylyhuoneen tunnelmaa hallitsivat tummuneet paneelit sekä kuumeneville rautatelineille tehdyt lauteet. Lauteille mahtui kerralla vain puolet perheestä, ja pesuvesi piti kantaa talosta.

Missään vaiheessa pihasaunaa ei kuitenkaan ajateltu purettavaksi. Saunan kunnostukseen ryhdyttiin, kun koti oli remontoitu.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomalais-ranskalainen pariskunta pelasti vanhan pihasaunan: ”Saunasta hankeen pölähtäminen on elämys”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.