Askartelu Tilaajille

Hyödynnä ylijääneet lankunpätkät ja vanha vyö: tee itse helppo leikkuulauta ja ovistoppari

Kierrätä ylijääneet lankunpätkät ja puupalat ja nikkaroi kaunis leikkuulauta tai kätevä ovistoppari kotiin, mökille tai tuliaisiksi.

Leikkuulauta

Tarvikkeet: lankunpätkiä, saha, hiekkapaperia (esim. 120), (pieni hiomakone), nahkaa (esimerkiksi vanha vyö), sakset, 4 ruuvia, ruuvimeisseli, pellavaöljyä tai keittiön puutasoille tarkoitettua öljyä

1. Sahaa lankusta sopivan suuruinen pala.

2. Hio leikkuulaudan pinta käsin hiekkapaperilla tai käytä hiomakonetta.

Leikkuulaudan öljy levitetään täysin puhtaalle ja kuivalle  puupinnalle.
Leikkuulaudan öljy levitetään täysin puhtaalle ja kuivalle puupinnalle. Öljyäminen kannattaa tehdä useamman kerran. Pese leikkuulauta aina käytön jälkeen. Öljyä lauta uudelleen, kun sen pinta alkaa näyttää kuivuneelta.  © Tiina Rinne

3. Käytä leikkuulaudan öljyämisessä esimerkiksi pellavaöljyä. Rypsi- ja oliiviöljyt eltaantuvat helposti. Levitä laudan pinnalle useamman kerran öljyä ja anna sen välillä imeytyä puun sisään. Öljyä leikkuulauta niin monta kertaa, ettei öljy enää näytä imeytyvän puuhun. Pyyhi pinnalta pois ylimääräinen öljy.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hyödynnä ylijääneet lankunpätkät ja vanha vyö: tee itse helppo leikkuulauta ja ovistoppari

Sinun täytyy kommentoidaksesi.