valkoinen sisustus, kartano, valmistalo

Leena-Emilian ja Jerryn unelmakodin hinta: viisihenkinen perhe asui vuoden yhdessä huoneessa keskeneräisessä talossa

Leena-Emilia ja Jerry Patomeri rakensivat unelmiensa talon Vihtiin peltojen keskelle. Vaaleassa kodissa toteutuvat kotona viihtyvän perheen kaikki haaveet.

Leena-Emilia ja Jerry asuivat rivitalossa Espoossa mutta kaipasivat perheen kasvaessa lisätilaa. Kotona viihtyvä perhe päätti muuttaa Vihtiin, jotta talon ympärille saatiin suuri piha ja omaa rauhaa. Perheen mielestä on arjen luksusta, että kotoa ei tarvitse poistua nautintoja varten. Valkoinen sisustus kruunasi unelmakodin.

Lue myös: Mikä nude? Näin otat nudenvaalean käyttöön sisustuksessa

valkoinen sisustus, kartano, valmistalo

Patomeren perheen talo on rakennettu loppuelämän kodiksi. Portailla Jerry ja Leena-Emilia lastensa Fannyn, Fionan, Felian ja Felixin kanssa.

Kuinka haave unelmien kodista konkretisoitui?

”Haaveilimme valoisasta, tilavasta kodista ja siitä, että lapsilla on mahdollisuus omiin huoneisiin. Leena-Emilia on kotoisin isosta pohjalaistalosta, joten omakotitalo tuntui luonnolliselta ratkaisulta tarpeisiimme. Olimme molemmat ihastuneet Kannustalon mallistoon jo vuosia sitten. Päädyimme Auroraan, sillä pidämme tämän talomallin mittasuhteista, tunnelmasta ja valoisuudesta.”

valkoinen sisustus keittiössä

Sisustus toistaa luonnon sävyjä: lumenvalkeaa, hiekkaa ja kivien harmaata. Keittiö jatkuu saarekkeena ruokatilan suuntaan. Saarekkeen äärellä on hyvät aamupala- ja välipalapaikat lapsille. Leena-Emilia valitsi keittiön Topi-Keittiön valikoimasta.

Osallistuitteko itse rakentamiseen?

”Oman talon rakentaminen on ollut Jerryn haave. Talon seinäelementit ja vesikatto tulivat paikalle toimitettuna mutta ulkopuolen koristeet, ala-, väli- ja yläpohjat, väliseinät ja sisäpinnat olemme tehneet itse. Leena-Emilian isä on ollut suurena apuna rakentamisen aikana. Muutimme taloon, kun alakerta oli valmis.”

valkoinen sisustus, lastenhuone

Yläkerran kaksi valmista lastenhuonetta on jaettu tytöille siten, että toinen on leikkihuone ja toinen nukkumista varten. Kolmatta lastenhuonetta kunnostetaan hissukseen, kun Felix kasvaa.

Kuinka elämä puolivalmiissa kodissa sujui?

”Asuimme vuoden verran alakerran kirjastohuoneessa. Rakentaminen eteni hissukseen iltaisin ja viikonloppuisin. Tuntui mahtavalta, kun pääsimme muuttamaan yläkertaan nukuttuamme vuoden yhdessä huoneessa. Toistaiseksi tytöt nukkuvat toisessa lastenhuoneessa ja toisessa heillä on leikkihuone. Nuorimmainen jakaa makuuhuoneen kanssamme. Yksi yläkerran lastenhuoneista toimii vielä varastona.”

valkoinen sisustus, olohuone

Sisustus toistaa luonnon sävyjä: lumenvalkeaa, hiekkaa ja kivien harmaata. Ruskea senkki on tullut Jerryn perheeltä perintönä.

Missä on kotinne sydän?

”Halusimme jakaa asumisen tilat kahteen kerrokseen siten, että alakerrassa oleskellaan ja eletään lapsiperheen arkea sekä tavataan ystäviä. Ylös vetäydytään omaan rauhaan, makuuhuoneisiin ja katsomaan televisiota. Alakerran suuri olohuone, ruokailutila sekä keittiö muodostavat toimivan keskuksen perheemme arjessa.”

Millaisia muutoksia teitte valmistaloon?

”Teimme muutoksia pohjaratkaisuun. Sijoitimme esimerkiksi takan jakamaan tilaa ruokahuoneen ja olohuoneen välissä. Nyt pääsemme nauttimaan takan loimusta myös ruokapöydässä. Idean saimme asuntomessuilla, ja halusimme toteuttaa samanlaisen ratkaisun kodissamme.”

valkoinen sisustus, takka

Perhe sijoitti takan olohuoneen ja ruokatilan väliin jakamaan huoneita. Takassa on luukut molempiin suuntiin. Sohva ja matto Ikea. Kotona halutaan viihtyä, ja siksi perheen suunnitelmissa on vielä leffahuone ja uima-altaan rakentaminen pihalle.

Valkoinen sisustus hallitsee kotia. Miten kuvailisitte sisustustyyliänne?

”Tyylimme on vaalea, luonnollinen ja pehmeä. Värisävyt toistavat luonnon sävyjä: valkoinen kuin lumi, harmaa kuin kivi, beige kuin hiekka. Tanskalainen sisustamisen tyyli on antanut vaikutteita kotiimme. Materiaaleista suosimme puuvillaa, pellavaa, puuta ja muita luonnollisia materiaaleja.”

leikkimökki

Fanny, Fiona ja Felia viihtyvät pihaleikeissä rauhallisella kotipihalla. Jopa leikkimökki on samaa tyyliä kuin päätalo.

Poikkeaako valkoinen sisustus -tyyli aiemmasta kodistanne?

”Entinen kotimme oli selkeästi tyyliltään kaupunkimaisempi. Täällä pinnat ovat valkoisia, ja vaaleanharmaa lattia on niille toimiva pari. Sisustus on lämpimämpi kuin entisessä kodissamme, ja valkoisen kaveriksi on tullut puupintoja, harmaan sävyjä.”

työhuone

Työhuoneessa on levollinen tunnelma. Lattia on Pergon Talvitammi-laminaatti.

Mikä on parasta kodissanne?

”Valoisuus on ehdottomasti ykkösseikka. Ikkunoita on kaikilla seinillä ja kaikkiin ilmansuuntiin. Pidämme myös avaruudesta, tilavista huoneista. Toki tärkeää on myös, että huoneita on tarpeeksi perheemme tarpeisiin.”

vessa-valkoinen-sisustus

Kylpyhuoneen seinään Leena-Emilia toivoi vaakapaneloitua lautaa. Allas ja kaapistot Aspen.

Leena-Emilian Instagram: leenaemili

Avainsanat

Keskustelu

Helppo asua yhdessa huoneessa, kun tietää sen olevan väliaikaista ja unelma valmistuu siinä ohessa. Muutama vuosikymmen sitten Suomessa saattoi kaksikin perhettä asua yhdessä huoneessa. Tilat jaettiin vilteittä. Näin mm. äitini lapsuudessa- Se on aika, mitä kukaan ei halua takaisin. Jokaisen kannattaa pitää huolta että hyvinvointi-Suomi jatkuu.

Itseasiassa tiedän, koska tunnen perheen, etteivät asuneet yhdessä huoneessa vaan vain nukkuivat. Koko alakerta heillä oli käytössä ennen yläkerran valmistumista, kirjoituksessa on siis pieni asiavirhe. Ja vaikka olisi ollut vain se yksikin huone, niin kyllä tosiaan unelmaa jaksaa odottaa vaikka niinkin, oikeassa olet 😊

Jos tuollaisessa talossa heräisi. Ajattelisin, olen varmasti kuollut. On kyllä masentavan valkoinen. Kaikki on valkoista. HYI.

Onneksi ei ole oma koti, ei tuolla kukaan todella voi viihtyä ja tuntea kodiksi tuollaista paikkaa, Joka on kuin sairaalan ruumishuonei. Omituinen sisustus maku! Tosin maalilla ja sisusta uusimalla tuo korjaustui. Hieno talo pilattu tekemällä siitä liian valkoinen.

Tosin lienee hyvä paikka odottaa kuolemaa

Olisipa kiva nähdä millaisessa kodissa sinä heräät, olisikohan se jollekin se missä saattaisi saada sydänkohtauksen 🤔 Ja eikö ole ihanaa että saat valita ja sisustaa omasi niin kuin haluat, ja tämä perhe niin kuin kauniiksi kokee, mitä sitä täällä avautumaan. Minä pidän kovasti, mielestäni upea ja ajaton KOTI 😍

Avainlause tulikin tässä ”ei ole oma koti” 😂 toisille tämä näyttää sairaalalta, toisille se on ihan oikeasti se Koti. Kuka kehtaa mollata toisen kotia ja makua 😏

Tyypillinen esimerkki sisustuslehtien ym. ns. Ammattilaisten ja suomityylin vinkkiosastojen kodista, johon värejä myöten kaikki on joku sisustustrendiguru päässyt totaalisesti vaikuttamaan.
Omaa näkemystä ja uskallusta ei ole tai osata miettiä, mitä minä itse haluan. Helpoin tapa toimia yleisen hyväksynnänkin puitteissa on juosta ns. Muotitrendien perässä. Valkoista, mustaa, harmaata, lasia ja terästä. Siinäpä suomityylien Luurangot on.
Ja keittiön ym. kaapit tyhjää täynnä.
Jokaiselle vain yksi muki, lautanen, aterimet ja siinä kaikki. Kaunista ja ahh niin pelkistettyä sanomattomuutta.
Hajuton, mauton tyhjiö; siinäpä tämän päivän suomalainen trendikoti.

Niin, tuohan ei missään nimessä voi olla se mitä perhe itse on halunnut, koska vaaleaa tyyliä nähdään myös sisustuslehdissä? 😂 ai kamala kun retroakin nyt niin kovasti mainostetaan, eihän sitä uskalla silläkään sisustaa koska se olisi vaan ”oman näkemyksen puuttumista” 😅 Ja mun mielestä on mieletöntä, miten jotkut pystyy näiden kuvien perusteella jotenkin maagisesti tietämään, montako mukia toisen kaapissa on 🤔 En tiiä, vaikka oliskin vaan jokaiselle se yksi, mutta ei kai se sinnuu haittaa, osta sinä sitten muidenkin puolesta niitä mukeja 😁

Not exactly my style, but still so beautiful 😍 And those shades and material choices create a peaceful and natural atmosphere. All the best for your family 😊

Upea koti maalaismaisemassa, pellot ja metsä lähellä. Luonto todella inspiroi myös sisustusta juuri niinkuin tekstissä kävi ilmi. Helppo sitten esim. tyynyillä ja vilteillä saada halutessaan väriäkin. Ja lapsiperheessä sitä väriä riittää eli seesteinen ympäristö ihan paikallaan. Joku aikaisemmin kommentoi todella katkeran sävyisesti – jopa kuolemisesta puhisten, toivottavasti kommentoijaa ei kuitenkaan vaivaa vakavampi sairaus kuin kateus. Onnittelut uurastaksesta perheelle -kyllä kannatti. Hyvää jatkoa kooko perheelle ihanassa kodissanne.

Tunnen perheen. Täytyy tässä todeta että on hatun noston arvoinen suoritus mieheltä joka oman työnsä ohella on perheelleen rakentanut heidän unelmaansa. Pian kahdeksatta vuotta on touhunnut projektin kimpussa ja lähes yksin. Nykyajan ”miehistä” ei moneltakaan onnistuisi. Tunnelma talossa on lämpöinen, vaikka kuvat tässä kovin vaaleilta näyttävätkin. Osansa tähän antaa varmasti perheestä huokuva onnellisuus ja vieraanvaraisuus. -Terkut melkein naapurista.

Upea koti ❤. Olen seurannut kotia. Niin herkkä kaunis koti. Lapset rakkaudella hoidettu.

Kommentoi juttua: Leena-Emilian ja Jerryn unelmakodin hinta: viisihenkinen perhe asui vuoden yhdessä huoneessa keskeneräisessä talossa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X