Sisustus

Värikkäästi boheemi sisustus tuo mökille ikuisen kesän – näin onnistut!

Boheemin sisustuksen avulla on mahdollista tuoda kesämökille ikuinen auringonpaiste. Värikylläisyys, runsaus ja rentous ovat ohjenuoria onnistumiseen.

Värikylläinen sisustus sopii monenlaisille mökeille: kuivalla maalla olevaan rintamamiestaloon, 60-luvun lautamökkiin tai satavuotiaaseen mummonmökkiin.

Värikylläinen sisustus voi lainata inspiraatiota 50-luvulta tai nyt niin trendikkäästä boheemista sisustustyylistä. Boheemius sallii värejä, runsautta, pehmeyttä vielä 50-luvun sisustustyyliäkin enemmän. Ota mökillä olleet vanhat rottinkikalusteet reilusti osaksi boheemin värikästä sisustusta ja käytä rohkeasti kirkkaitakin värejä.

Väri-inspiraatiota voit löytää esimerkiksi kukkatapetista, kuviokankaasta tai vaikkapa vanhasta koulutaulusta. Kokeile esimerkiksi yhdistellä paahteisia sävyjä: punaisia, ruskeita ja keltaisia – saatat yllättyä niiden luomasta kodikkuudesta.

Lue myös: Onko sinulla rottinkihuonekaluja? Etenkin 1980-90-lukujen rottinki on nyt nousussa

Puiset huonekalut kokoavat värikylläisyyden yhteen. Tilassa toistuvat punaiset ja vihreät ovat väripaletin perusta eikä pehmeitä tekstiilejä voi olla liikaa. Mökin kylmiä lattioita voi hyvin ehkäistä laittamalla vanhoja villamattoja limittäin ja osin päällekäin. 
Puiset huonekalut kokoavat värikylläisyyden yhteen. Tilassa toistuvat punaiset ja vihreät ovat väripaletin perusta eikä pehmeitä tekstiilejä voi olla liikaa. Mökin kylmiä lattioita voi hyvin ehkäistä laittamalla vanhoja villamattoja limittäin ja osin päällekäin.

Värikäs sisustus mökille: Näillä tuotteilla onnistut

Värikkään boheemi sisustustyyli mökille.

1. Pönttöuunille voi valita värin värikartasta. Tiedustelut, Tiilirakenne.

2. Retrohenkinen kuvio Terttu-tyynyssä viettelee väreillään, 78 e, Finarte.

3. Juhannustaika-puuvillakangas tuo kotiin tujauksen väriä ja sopii niin tyynynpäällisiin kuin pöytäliinaksi, 48,75  e/raportti (125 cm), Marimekko.

4. Ruosteenpunainen Ines-verho tuo välittömästi paahdetta kotiin, materiaalina kevyt polyesteri, pituus 250 cm, 17,90 e, Indiska.

Lue myös: Taidetta voi ostaa yhtä rohkeasti kuin designsohvia – inspiroidu taidehistorioitsijan kodista!

Värikkään boheemi sisustustyyli mökille.

5. Palmunlehtinarusta tehty kattovalaisin levittää ympärilleen pehmeän valon ja vie ajatukset rantakaislikkoon, 315 e, Tine K.

6. Tervalepästä valmistettua Amiraali-kaappia saa maitomaaleilla pintakäsiteltynä tai ilman, alk. 899  e, Juvi.

7. Coon-tuolin keveys ja kuppimainen muoto sopii moneen tilaan, 400  e, Royal Design.

8. Kvitten-tapetin sitruuna-aihe tuo mökille ikuisen kesän ja upean taustan väri-ilottelulle, 101 e/rll, Sandberg.

9. Tuftattu Spokane-matto ihastuttaa itämaisella kuvioinnillaan, johon on helppo yhdistää muitakin värejä, kaksi kokoa, alk. 249 e, Ellos.

Lue myös: Kierrätä ja tuunaa niin saat vaihtelua – sisustusarkkitehti Laura Luoto esittelee hurmaavan kotinsa

Juttu on julkaistu Maalla Mökki -bookazinessa 2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Värikkäästi boheemi sisustus tuo mökille ikuisen kesän – näin onnistut!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.