Nostalgia Tilaajille

Vintage-käsilaukku on tyylikäs ja ekologinen käyttötavara, ja nyt se kiinnostaa myös keräilijöitä – kurkkaa, millaiset veskat ovat halutuimpia!

Vintage-käsilaukku viestii käyttäjänsä tyylistä kaikkialla, mihin sitä kantaa mukana. Vanha käsilaukku on ekologinen käyttötavara, hauska keräilyesine tai molempia.

Käsilaukku on vintage-asuste, joka sopii kaikille. Toisin kuin vaatteiden tai kenkien kanssa, laukun ei tarvitse olla tiettyä kokoa, vaan tyyli ratkaisee valinnan.

Nykyään tosin monille älypuhelimen koko määrää, ettei laukku voi olla kovin pieni, VintagEija’s-liikkeen kauppias Eija Mannila on huomannut. Keräilijälle ja juhliin, kuten häihin, kelpaavat pienemmätkin.

Käsilaukkumuotiin on aina vaikuttanut käyttötarkoitus ja jopa naisen rooli yhteiskunnassa.

”1910–20-luvuilla oli hyvin pieniä helmi- tai hapsukirjailtuja pussukkamaisia silkkikangaslaukkuja, joiden kehys oli pitsimäistä filigraanimetallia tai varhaista muovia. Sisälle mahtui pikkukukkaro ja puuterirasia”, Eija Mannila kertoo.

1900-luvun alun juhlalaukuissa  oli usein silkkikankaalle tehtyä helmi-kirjontaa. 1920–30-lukujen vaihteen  laukku Yhdysvalloista, 79 e.
1900-luvun alun juhlalaukuissa oli usein silkkikankaalle tehtyä helmi-kirjontaa. 1920–30-lukujen vaihteen laukku Yhdysvalloista, 79 e.

Toisen maailmansodan aikaan naisilla ei ollut aikaa juhlia laukku kädessä, vaan tarvittiin käytännöllisyyttä ja tilaa enemmälle tavaralle.

”Naiset pyöräilivät töihin olkalaukkujen kanssa. Jo 1930–40-luvuilla oli myös clutch-mallisia laukkuja, joissa oli kiinnitys vyölle. Vyölaukku ei siis ole 1980-luvun keksintö.”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.