Nainen katsoo televisiota

Viritä televisio-ohjelmat näkyviin – näin saat antenniverkon taajuudet kuntoon

Antenniverkon taajuudet voivat muuttua, joten voit joutua tukalaan tilanteeseen, kun lempikanavasi eivät enää näy. Näillä vinkeillä saat kanavat taas näkyviin!

Jos tv-antenni alkaa lumen painosta osoittaa alaviistoon, se pitää puhdistaa. Virityspuuhiin voit joutua, kun antenniverkon taajuudet muuttuvat vuoden loppuun mennessä.

Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää television kanavahaku sen jälkeen, kun Digita on tehnyt taajuusmuutokset.

Käytä antenninsuuntausta ja etsi lähetysasemat

Selvitä, mitkä lähetysasemat näkyvät alueellasi. Sen voit tehdä netissä Digitan karttapalvelussa.

Avaa sen jälkeen televisio ja siihen kytketty digiboksi. Suuntaa antenni lähimmälle tv-lähetysasemalle. Mikäli lähimmän lähetysaseman signaali ei ole riittävä, kokeile antenninsuuntausta muille lähialueen tv-lähetysasemille.

Jokaisen lähettimen kohdalla digiboksin viritysvalikkoon syötetään ensin alimman A-nipun kanavanumero. Kun antennisignaalin voimakkuus on riittävä, tee tasotarkistus muille saman lähettimen kanavanipuille.

Joskus hyvä kuvanlaatu onnistuu vain uuden antennin ja mastovahvistimen avulla.

Nainen tabletilla

Lähteet: Asiantuntijoina vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela IF Vakuutusyhtiöstä, toimitusjohtaja Jussi Ylinen ja tekninen päällikkö Juha Aro Anticimex Oy:stä sekä videoelämyspalvelujen johtaja Teppo Ahonen Digitalta. taajuusmuutos.fi, spek.fi, aggregaatit.com, if.fi/kunnonkoti

Juttu on julkaistu Maalla-lehdessä 8/16.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viritä televisio-ohjelmat näkyviin – näin saat antenniverkon taajuudet kuntoon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X