Mainos: Kariniemen
Mainos | Kariniemen

Näin kokkaat herkullista ja nopeaa arkiruokaa: Kariniemen kanasuikaleet taipuvat moneen

Kanaruokia rakastavat suomalaiset ihastuvat nyt uunipaahdettuihin ja fajitas-maustettuihin kananpojansuikaleisiin, jotka tuovat maukasta helpotusta arjen pyörittämiseen. Osallistu tuotearvontaan jutun lopussa!

HK:n Food Content Specialist Timo Turkka pitää tämän päivän puolivalmisteita ja valmisruokia terveellisinä ja ravintosuosituksiin perustuvina.

– Kun täydentää valmisateriaa kasviksilla, saa kyllä syötyä ravitsevasti. Voit siis hyvällä omallatunnolla säästää aikaa kokkaamalla kypsistä kanasuikaleista. Näistä valmiiksi paistetuista suikaleista saa ihan yhtä hyvää ruokaa kuin alusta lähtien itse tekemällä.

– 1990-luvulla oli vallalla käsitys, että valmisruoat sisältäisivät hurjasti rasvaa ja suolaa. Sittemmin niistä on tullut osa perheeni arkea, Turkka sanoo.

Uunipaahdettuja ja fajitas-maustettuja suikaleita

Kariniemen uutuustuotteet, Uunissa paahdetut Kananpojan suikaleet ja Fajitas-maustetut Kananpojan suikaleet, taipuvat Timo Turkan mielestä vaikka mihin.

– Fajitas-suikaleissa on upean mausteinen maku, joka sopii kanatacoihin ja meksikolaiseen kanasalaattiin. Meksikolainen ruoka on tosi trendikästä ja istuu suomalaiseen suuhun. Fajitas-suikaleet sopivat mainiosti muihinkin nopeasti valmistuviin texmex-herkkuihin sekä chicken bowleihin ja simppeleihin sandwicheihin.

Voimakasmakuiset aasialaiset ruoat ja selkeämakuiset pastat tehdään uunipaahdetuista kanasuikaleista. Niistä syntyy käden käänteessä kiinalaisklassikko kanaa kung pao.

Puolivalmisteet arjen apureina

Timo Turkka kertoo koronan myötä havahtuneensa siihen, että ruokakaupassa voisi käydä hieman harvemmin – ja suunnitelmallisemmin.

– Valmiit kanasuikaleet, -tikut ja -pyörykät helpottavat ruokalistan suunnittelua. Puolivalmisteiden valmistaminen onnistuu myös lapsilta, eli kokkausvastuuta voi jakaa. Valmiita kanasuikaleita on helppo käyttää ja ne kannattaa lisätä ruokaan vasta kypsentämisen loppuvaiheessa.

Turkka arvelee kananlihan suosion johtuvan siitä, että sen voi maustaa mihin tahansa maailman keittiöön sopivaksi. Esimerkiksi Kariniemen uunipaahdettuja suikaleita voi varioida mielikuvituksensa mukaan.

– Lisäksi kananliha on mureaa. Vaikka ylikypsentäisit sitä hieman, se pysyy silti mureana. Moni muu raaka-aine ei ole yhtä armollinen.

Vastuullisesti tuotettua kotimaista kanaa ja vähemmän hävikkiä

Vaikka ruokahävikistä keskustellaan nykyään laajalti, monessa kotitaloudessa myönnetään, että ruokaa menee roskiin turhan paljon.

– Viikon ruokalista kannattaa suunnitella ja ostaa vain tarpeeseen sopivia pakkauskokoja. Aterioilta jäljelle jääneen ruoan voi hyödyntää vaikka seuraavan päivän lounaalla. Myös pakastin on hyvä inventoida silloin tällöin, Turkka sanoo ja jatkaa:

– Kypsät kanasuikaleet ovat sikälikin hintansa väärtti, että niistä ei synny paistohävikkiä ruokaa laitettaessa. Ja jos marinoiduista kanasuikaleista jää marinadia yli, älä heitä sitä pois! Kiehauta marinadinjämät, lisää voita ja kermaa tai kookoskermaa ja aja sauvasekoittimella sileäksi.

Myös ruoan alkuperä, lähiruoka ja vastuullinen tuotanto kiinnostaa yhä useampaa. Kotimaisia, vastuullisia valmisteita suosivalle kotikokille Kariniemen kananpojansuikaleet ovat hyvä valinta, sillä kaikki Kariniemen kananpojat tulevat 80 länsisuomalaiselta maatilalta 80 kilometrin säteeltä. Näihin hiilijalanjäljeltään pieniin kotitiloihin voit tutustua täällä.

Ikisuosikki kanapasta sopii tähän vuodenaikaan

Kanapasta alkaa olla niin suosittua suomalaisissa kodeissa, että toiset nostaisivat sen jo kansallisruoan asemaan. Timo Turkan kehittelemä, hetkessä valmistuva pastaherkku on täydellistä arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle – tai kylään kutsutulle kaverille.

  • Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita kirsikkatomaatit, viipaloidut valkosipulit, savuchilihiutaleet, riivityt timjaminoksat ja pikkupaprikat uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja pyöräytä ainekset sekaisin.
  • Paista 225 asteessa grillivastuksen alla noin 8 minuuttia, kunnes tomaatit ja paprikat paahtuvat kunnolla ja niistä alkaa irrota nestettä. Lisää vuokaan kanasuikaleet ja jatka kypsentämistä, kunnes suikaleet ovat kuumia.
  • Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita joukkoon paahdetut vihannekset ja kananpojansuikaleet liemineen. Tarjoa parmesaanin kera.

OSALLISTU JA VOITA LAHJAKORTTI KARINIEMEN TUOTTEISIIN!

Jaa oma kanasuikalereseptisi tai kerro, mitä reseptiä haluaisit kokeilla Kariniemen uutuussuikaleita hyödyntäen. Osallistujien kesken arvomme 50€ arvoisen lahjakortin Kariniemen tuotteisiin! Osallistumisaikaa on 28.2.2021 asti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä! 

Arvonta on päättynyt! Kiitos osallistuneille.



Keskustelu

Hyvä juttu,kokeiltu jo tomaattista uunikanapastaa,oli helppo ja kaikki, lapset eritoten,tykkäsivät

Ei voinut vastata kysymykseen 13, kiinnostaa yhteiskunta, politiikka, historia, tieteen kehitys, mikään ei ollut vaihtoehtona

Kommentoi juttua: Näin kokkaat herkullista ja nopeaa arkiruokaa: Kariniemen kanasuikaleet taipuvat moneen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X