Mainos: SORTTER
Mainos | SORTTER

Jokaisen tulisi hallita nämä 5 asiaa omasta taloudestaan

Oman talouden hoitamisesta puhutaan nyt enemmän kuin koskaan. Silti harva hallitsee peruskäsitteet tai taloustaidot.

Pankkipalveluja ja rahoitusalaa vertaileva Sortter listasi 5 asiaa, jotka jokaisen naisen tulisi tietää omasta taloudestaan: säästämisestä, rahoitusvaihtoehdoista sekä kulutusluoton kilpailuttamisesta ja takaisinmaksusta.

2. Kuukausisäästäminen rahastoon voi tuoda passiivista tuloa

Moni nainen tuskailee pienten tulojensa kanssa. Lisäksi äitiyslomalle, vanhempainvapaalle ja hoitovapaalle jääminen pienentää tulevaa eläkettä merkittävästi. Kuukausisäästäminen rahastoon voi tuoda kaivattua taloudellista turvaa eläkepäiville.

Säännöllinen kuukausisäästäminen rahastoon on helppo aloittaa vain 15 eurolla kuukaudessa. 20 vuoden säännöllisen sijoittamisen jälkeen tuottoa olisi 7 % tuotto-odotuksella jo noin 4 215 euroa.

Ennen sijoittamisen aloittamista, kannattaa kuitenkin vertailla sijoitusalustat. Vertailu onnistuu esimerkiksi kotimaisen Sortterin vertailupalvelussa.

4. Osamaksu on usein kallis rahoitusvaihtoehto

Moni verkkokauppa tarjoaa edulliselta kuulostavaa osamaksua rahoitusvaihtoehdoksi. Pieni kuukausierä saattaa houkuttaa, mutta todellisuudessa osamaksu tulee usein kalliiksi – korot ja kulut juoksevat taustalla, mutta velka ei juurikaan pienene.

Tiesitkö, että osamaksusopimuksen ja luottokortin korko voi olla jopa 20 prosenttia? Kun luottoon lisätään muut kulut, on todellinen vuosikorko usein lähes 30 %.

Kulutusluotto, eli vakuudeton laina, voi tulla monissa tapauksissa edullisemmaksi vaihtoehdoksi – etenkin suurempien ostosten kohdalla. Kulutusluoton korko liikkuu noin 4–20 % välillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jokaisen tulisi hallita nämä 5 asiaa omasta taloudestaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X