Mainos: Findus
Mainos | Findus

Kalastava á la carte -kokki ei kaihda puolivalmiita kalatuotteita

”Finduksen kalatuotteet ovat aidosti hyviä ja laadukkaita”

Jakosilla á la carte -kokki Ville vastaa perheensä ruokahuollosta. Neljän lapsen perheessä kalaa syödään joka viikko. Kalassa käyvän isän saaliiden lisäksi aterioita ruokapöydässä täydentävät Finduksen laadukkaat ja nopeasti valmistettavat kalatuotteet.

Ville Jakoselle kokkaaminen on työ ja elämäntapa. À la carte -kokkina työskentelevä Jakonen vastaa kuusihenkisen perheensä arkisesta ruokahuollosta.
– Täysin omaehtoisesti. Tykkään ruoan laittamisesta, hän nauraa.

Jakonen muistelee aikoja, jolloin kokkaamiselle oli kotona eri tavalla aikaa. Nyt hetkiä keittiössä verottavat ruuhkavuodet.

Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi neljä lasta: 12- ja 11-vuotiaat koululaiset sekä kahden ja vajaan vuoden ikäiset nuorimmaiset.
– Meillä arki on ehkä keskivertoa rauhallisempaa. Isoimmat lapset kulkevat omiin harrastuksiinsakin ihan itse, eikä heitä tarvitse juuri kuljettaa. Mutta kun kotona on neljä alle teini-ikäistä lasta, työn ja perheen yhteensovittamisessa on omat haasteensa.

Jakonen tekee kaksivuorotyötä. Iltavuoron aikana hänen rytminsä on toisenlainen kuin muulla perheellä. Hän sanoo olevansa kiitollinen perheystävällisestä työnantajastaan.
– Arkea helpottaa, kun voin isyyslomani ja vaimoni töihin paluun jälkeen palata tekemään jälleen pelkkää päivävuoroa.

 

Lapset auttavat ruuanlaitossa. Ranskalaiset valmistetaan aina itse Jakosten perheessä.

 

Ruokaviikko alkaa ruokaostoksilla

Ruokaa työkseen laittava Jakonen sanoo, että kokkaaminen kotona ei häntä kyllästytä. Päinvastoin. Kokkaamisen kaava viikon aikana on yksinkertainen. Se alkaa ruokaostoksista.
– Teen ruokaostokset kerran viikossa ja aina verkon kautta. Käyn vain noutamassa ostokset ruokakaupasta. Moneen asiaan ruoan laittamisessa taivun, mutta sitä hermoni eivät enää kestä, että lähtisin kauppaan jonottamaan.

Jakosen ostoslistalla on perustuotteita leivästä ja maidosta alkaen.
– Vaikka á la carte -kokki olenkin, teen kotona meille perusruokaa.

Ruokakaapit auki ja ideoimaan

Varsinainen aterioiden ideointi syntyy lennossa.
– Avaan aamulla kaapit ja katson mitä valmistaisin. Kun tarjolla on tarpeeksi perustarvikkeita, aterian tekeminen ei ole vaikeaa. Kaikkia ruokia voi aina soveltaa.

Jakonen tosin myöntää, että hänen vaimonsa ei ole hänen kanssaan aina samaa mieltä. Ruokasilmän kehittyminen on myös ammatin mukanaan tuomaa.

Arkisin Jakonen suosii helposti ja nopeasti valmistettavia ruokia. Pääroolissa on usein uuni.
– Kinkkukiusausta, tonnikalalasagnea, haudutettuja lihoja, lihapullia, erilaisia wokkeja ja kalaa. Jos olen iltavuorossa, valmistan ruoan päivällä joko kokonaan valmiiksi, ja perhe vain lämmittää sen. Tai sitten teen ruoan puolivalmiiksi, jolloin vaimon tehtäväksi jää sen valmistaminen loppuun, yleensä uunissa.

Risotto sopii hyvin Finduksen Täysjyväfileen kanssa.

 

Kalaa on tarjolla joka viikko

Jakonen on toiselta ammatiltaan kalastusopas, ja hän on innokas harrastajakalastaja.
– Kalalla tulee käytyä vähintään kerran viikossa. Mottoni on, että kaikki kalat syödään, mitä pyydetään, ja siksi kalastan vain sen verran, että saalis päätyy pöytään ruoaksi.

Jakosen perheen ruokapöydän kalavalikoima on laaja. Pöydässä nähdään vuoden aikana pyyntiajoista riippuen muun muassa kuhaa, siikaa, madetta, ahvenia ja haukea.

Jakonen myöntää, että heillä perhe syö todennäköisesti kalaa enemmän kuin keskivertosuomalaisperhe. Kalasta pitävät Jakosilla kaikki: myös pienimmät lapset.
– Tein hiljan ruoaksi paahdettua myskikurpitsaa ja siikaa. Nuorimmainen on alkanut syödä kiinteitä ruokia, ja tajusin, että teenpä samaa ruokaa myös hänelle. Niin nuorin sai oman siika-ateriansa soseena, ja hyvin maistui.

 

Siikaongella saaristossa.

 

Á la carte -kokki kehuu Finduksen kalatuotteita

Á la carte -kokki ei kaihda ruoanlaittamisessa puolivalmiita tuotteita silloin, kun ne ovat laadukkaita. Tuorekalan kokkaamiseen tottunut kokki kehuu Finduksen kalatuotteita.
– Finduksen Täysjyvä fileekalapuikot ja Täysjyvä kalafileet ovat aidosti hyvänmakuisia, ja niistä pitää meillä koko perhe. Plussaa on annettava myös tuotteiden nopeasta valmistamisesta. Parhaimmillaan laitat ne vain uuniin, ja ateria on valmis.

 

Fish & Chips

 

Finduksen kalatuotteista Jakonen valmistaa herkullisen fish and chips -aterian helposti ja vaivattomasti.
– Teen ranskalaiset meillä aina itse. Käytän sekä perunat että Finduksen Täysjyvä fileekalapuikot ja Täysjyvä kalafileet friteerauslaitteen kautta. Ruoka on hetkessä valmis.

Fritin avulla kaloista tulee mukavan rapsakoita ja hieman kosteita. Sama ateria on mahdollistaa valmisperunoista uunin avulla.
Kun aterian kylkeen lisää itse valmistun dippikastikkeen, ei täydellisempää viikonlopun aloitusruokaa enää ole.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kalastava á la carte -kokki ei kaihda puolivalmiita kalatuotteita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X